in ,

Bananenrepubliek: toch intensiever ‘interne communicatie’ bij politiek proces van Opstelten en Rutte tegen Wilders

Het proces van Wilders is een ‘persoonlijk' politiek proces van Opstelten en van tegen een politieke opponent. In een bananenrepubliek gebeurd zoiets en ook in !

Tussen het Openbaar Ministerie en het ministerie van is vaker en intensiever overleg gevoerd over de strafzaak tegen PVV-leider Geert Wilders dan tot dusver toegegeven. Dit blijkt uit antwoorden op Kamervragen die minister (Justitie en Veiligheid) zojuist naar de heeft gestuurd.

Het Openbaar Ministerie heeft tegenover de en het hof altijd officieel ontkend dat er overleg was over de strafzaak over de ‘minder Marokkanen'-uitspraak die Wilders deed in 2014.

Vorig jaar bleek dat oud-minister Opstelten het ‘aangiftetraject' tegen Wilders toch besprak met de hoogste OM-baas.

Deze maand kwam boven tafel dat hij de strafzaak ook heeft besproken op 25 september 2014, nadat het OM hem had gemeld Wilders te willen vervolgen.

Vandaag blijkt dat ook voorafgaand aan het vervolgingsbesluit nog meer overleg was. Zo was er ‘interne communicatie' tussen ministerie en OM in juni en juli 2014 over de ‘voortgang en planning' van de strafzaak tegen Wilders…

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Trump wacht op Boris Johnson: ‘Geplande aanval op Iran door Trump ingetrokken’

Belastingverhoging via gemeenten: ‘OZB-belasting moet tientallen procenten omhoog bij tegenvallers’