in ,

Bank of International Settlements waarschuwt voor nieuwe crash

Volgens de Bank of International Settlements (BIS) is een nieuwe crash op de financiële markten aanstaande. Wereldwijd zijn de waarderingen al erg ver opgelopen, wat betekent dat er een schokgolf kan plaatsvinden op het moment dat de liquiditeit opdroogt. Volgens Guy Debelle van de BIS zijn beleggers veel te zelfgenoegzaam geworden, omdat ze ten onrechte geloven dat centrale altijd bescherming kunnen bieden.

De BIS schrijft in haar rapport dat een verkoopgolf versterkt kan worden door het feit dat de nominale in de hele geïndustrialiseerde wereld al op nul staat. “Er zijn ongetwijfeld posities in de markt die zeer afhankelijk zijn van (bijna) gratis . Als de kosten om te lenen stijgen zullen deze posities opgeblazen worden”, zo schrijft Debelle.

Gevaarlijker dan 2007

De BIS waarschuwde in de zomer al dat de wereldeconomie in veel opzichten kwetsbaarder is voor een dan in 2007. Het schuldniveau ligt veel hoger en in opkomende markten gaat het nu ook veel minder goed dan zeven jaar geleden. De schuldquote in ontwikkelde landen is sinds de val van Lehman Brothers met 20 procentpunt gestegen tot 275% van het bbp.

Lees verder via Marketupdate.

 

Foto via http://www.pond5.com/artist/alexskopje


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Na Politie nu ook corruptie-affaire bij inkoop Defensie

Zakken gevuld en puinhoop achtergelaten: Eurlings weg als topman KLM