in

Bank UniCredit ontslaat 8.000 mensen en geeft aandeelhouders 2 miljard euro cadeau

geralt / Pixabay

De Italiaanse bank UniCredit ontslaat 8.000 medewerkers door 500 van haar filialen te sluiten. Tegelijkertijd geeft dit onderdeel van de financiële maffia 2 miljard euro aan aandeelhouders door het opkopen van eigen aandelen.

Eén en ander werd bekendgemaakt door de topgraaier van UniCredit, Jean Pierre Mustier.

Volgens Mustier is dit nodig daar de omzet van de bank vanwege negatieve rentestanden onder druk staat, wel zou de bank volgens het bericht van DeBeurs.nl winst maken, echter dat zou vanwege de genoemde reden moeilijk zijn.

Tja, dan ontsla je als bank personeel, waardoor de koers van het aandeel omhooggaat, om dat nog verder te versterken stel je als bank dat je eigen aandelen gaat inkopen. Ofwel de aandeelhouders zijn spekkoper en de medewerkers kunnen barsten.

Tegelijkertijd toont dit ten overvloede aan wat een desastreus beleid de (de centrale bank voor de ) voert, eerst onder Draghi en nu onder die geen relevante opleiding heeft voor haar taak, ofwel de zoveelste politieke benoeming op een uiterst belangrijke functie voor de hele EU bevolking.

De verlagen is goed voor de aandeelhouders en een ramp voor de gewone mens, pensioenen worden afgewaardeerd, personeel wordt op straat gedonderd en kleine spaarders worden nog net niet gestraft, maar krijgen op z'n hoogst 0,01% rente, althans als die rente al niet op 0 staat, of zelfs negatief is.

Ondanks het voorgaande  ….

Lees verder bij de bron: De Azijnpisser


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rijk en gemeenten gaan samen overlastasielzoekersterreur aanpakken, nu echt!

EU werkt aan eigen ‘Europese’ opvolger van het beruchte pro-migratie Marrakeshpact