in

Bank van de burgers ING benoemt berispte ex-accountant in topfunctie bij NN

heeft een berispte voormalig accountant benoemd tot commissaris van NN Group, de verzekeringtak van ING die komende woensdag naar de beurs gaat. Dat blijkt uit het onlangs verschenen prospectus van NN Group.

Het gaat om Hans Schoen, oud-partner van accountantskantoor KPMG. Schoen (59) kreeg eind december 2012 een officiële waarschuwing van de Accountantskamer, het eigen tuchtorgaan van de accountancysector. Een waarschuwing is de eerste van vijf categorieën tuchtmaatregelen die de Accountantskamer kan opleggen, waarvan de vijfde de zwaarste is.

…maar zowel AFM als stemde in

Opvallend is dat zowel de AFM als de andere financiële toezichthouder, DNB, hebben ingestemd met de benoeming. Het is gebruikelijk dat zij bestuurders en commissarissen van grote financiële ondernemingen toetsen op hun geschiktheid en betrouwbaarheid. Beide toezichthouders moeten goedkeuring geven, anders gaat de benoeming niet door.

via NRC Q.

Photo by ING Nederland


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Burger betaald weer VERPLICHT: Rijbewijs flink duurder door komst DigiD-chip

BP wil geld olieramp Golf van Mexico terug