in ,

Banken grijpen nog steeds de macht en zittende premiers worden vervangen door bankiers

De financiële markten zetten niet alleen landen en regeringen onder druk. Ze vervangen nu ook zittende premiers door niet verkozen bankiers, die dan ook nog eens liefst op de loonlijst hebben gestaan van de zakenbank Goldman Sachs. “In amper twee weken tijd neemt Goldman Sachs zowel de als over”, luidt het commentaar op de traderblog Zerohedge.

knip>

Mario Draghi, van 2002-2005 vicevoorzitter en algemeen directeur van Goldman Sachs International, staat sinds 1 november aan het hoofd van de Europese Centrale Bank.
Onlangs nam de Italiaanse premier Berlusconi ontslag. Hij wordt opgevolgd door Mario Monti.
Net als Draghi staat ook Monti op de loonlijst van de Amerikaanse bank. Hij is internationaal adviseur van Goldman Sachs en zit in de adviesraad van Coca Cola, zo staat te lezen in zijn cv op de website van de Europese Commissie.
Maar Monti is ook Europees voorzitter van de Trilaterale Commissie dat werkt aan een internationale alliantie tussen de Verenigde Styaten, en Japan. Ook is Monti lid van de in september 2010 opgerichte Spinelli Group, een club van pertinente Eurofielen, genoemd naar Altireo Spinelli, Italiaans voorstander van de Europese eenwording.

Opmerkelijk staat ook Victor Halberstadt op de lijst van de Internationale Adviesraad van Goldman Sachs. Hoe een balletje toch kan rollen. Halberstadt is de toporganisator van de Bilderberg conferenties. Maar ook andere zwaargewichten zitten in deze adviesraad, onder andere Otmar Issing, voormalig topman van de Deutsche Bundesbank en tot 2006 in het bestuur van de Europese Centrale Bank, evenals Lord Brian Griffiths of Forestfach, voormalig topadviseur van Margaret Thatcher. Hij was een van de belangrijkste architecten van de Britse privatiseringscampagnes, die vele duizenden Britten aan de bedelstaf hebben gebracht. Hij was korte tijd een van de directeuren bij het Britse dagblad The Times.
Monti hoort volgens sommige critici tot een ‘financiële maffia die Europa sinds 2008 in de vernieling hebben gebracht'.

Mario Draghi is de huidige topman van Goldman Sachs. Voor 2006 was hij tevens hoofd van de Italiaanse Centrale Bank, de Banca d'Italia.
In deze hoedanigheid zat hij in het bestuur van de Europese Centrale Bank. Hij is eveneens een van de directeuren van de Bank voor Internationale Betalingen, de BIS in Basel. In het bestuur van de Wereldbank zat hij als vertegenwoordiger van Italië. En hij zit in de bestuursraad van de International Bank for Reconstruction and Development en de Asian Development Bank. Van 1991 tot 2001 was hij minister van Financiën in Italië.

De Griekse premier Papandreou werd vervangen door Loukas Papademos. In is de hand van Goldman Sachs duidelijk zichtbaar. De bank hielp Griekenland om de overheidscijfers op te smukken zodat het land de kon worden ingeloodst.
Dat gebeurde door schulden om te toveren in complexe financiële producten zoals swaps. Voor die diensten betaalde Griekenland in 2001 300 miljoen dollar aan Goldman Sachs.
Papademos was op dat moment gouverneur van de Nationale Bank van Griekenland en zat tot zijn nek in de spelletjes die Goldman Sachs met Griekenland speelde.
Draghi, die pas een jaar later bij Goldman Sachs arriveerde, verdedigde zich in het Europees Parlement dat hij niets van die diensten afwist. Is het geloofwaardig dat ook Papademos van niets wist? En wat zegt dat dan over zijn kwaliteiten?
Draghi en Papademos hebben nog iets gemeen. Zij zijn beiden lid van de Trilaterale Commissie, een organisatie die in 1973 werd opgezet door de bankier en Bilderberger David Rockefeller.

Daarnaast zijn er de afgelopen jaren op zijn minst twaalf directeuren van Goldman Sachs geweest die allemaal een of meerdere keren aanwezig waren op de geheime Bilderberg conferenties, waaronder Mario Draghi. Politieke incest is wat deze economisch-financiële oligarchie kenmerkt en bepaalt.

Lange lijst bij Stop de bankiers.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EU-richtlijn: burgers mogen worden gedood bij een opstand/demonstratie

Zwammen met Diderick Samsom tijdens de bilderbergmeeting