in , , ,

Banken mogen het massale beëindigen van leningen en aflossing doorlopend krediet afdwingen

Iedereen uiteindelijk even arm… Behalve de happy few

geralt / Pixabay

Bankklanten met een doorlopend mogen door hun bank worden weggestuurd. Het massale beëindigen van leningen is geen onredelijke maatregel, oordeelt het Kifid in de eerste van een reeks zaken tussen en hun klanten.

Het financiële klachteninstituut moest zich over de zaak buigen van twee mensen die in 2016 bij ABN Amro een doorlopend krediet hadden afgesloten van maximaal €70.000, het zogenoemde Flexibel Krediet.

Daar hoefden zij elke maand alleen maar over te betalen, aflossen was niet verplicht.

Daar wilde de bank verandering in brengen, omdat het voor de financiële situatie van de klagers beter zou zijn als ze hun krediet wel gewoon maandelijks zouden aflossen.

Maar de klanten weigerden een aflossingsverplichting en brachten de zaak voor het Kifid.

Daar haalden ze bakzeil. Het Kifid gaat ervan uit dat de bank in het algemeen het recht heeft om een overeenkomst op te zeggen met een termijn van twee maanden. Dat mag alleen niet als het niet redelijk en billijk zou zijn om dat te doen. Maar daar is in dit geval geen sprake van, volgens het Kifid.

Het klachteninstituut …

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gaat de prijs voor zorg in Nederland in 2020 weer omhoog?

Linkse milieu-gekkies dreigen met juridische jihad tegen iedereen