in

Bankiers blijven gewoon doorgaan met de boel te belazeren

Honderden demonstranten hebben afgelopen woensdag in de Moldavische hoofdstad  Chisinau een politiekordon doorbroken en het parlementsgebouw bestormd. De demonstranten noemden de wetgevers ‘verraders’ voor de benoeming van Pavel Filip als premier, een lid van de belangrijkste pro-Europese coalitie.

Sinds een motie van wantrouwen in oktober vorig jaar tegen de regering van premier Valeriu Strelet, heeft geen regering meer. De stemming over de motie vond plaats naar aanleiding van een schandaal dat meer dan een miljard dollar  (15% van het Moldavische BBP) was overgeheveld naar drie Moldavische van het kleine land met maar 3,5 miljoen inwoners. Moldavië is het armste land in met een inkomen per hoofd van $300 per maand.

‘Banca Sociala’, ‘Banca de Economii’ (BEM) en ‘Unibank’ hebben 30% van de  activa van de Moldavische bankensector overgenomen. Daarna hebben ze leningen verstrekt, zodat het mogelijk werd om één miljard dollar over te maken naar Letland, waar ze vervolgens werden gestort in een verbijsterende reeks van lege BV’s.

 

Lees verder bij de Bron: Gewoon-Nieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sem Abdul Hamid
2 jaren geleden

Deze rotwereld vervult mij met afgrijzen. Ik bid iedere dag om de vernietiging van de mensheid door een natuurramp of ongeneeslijke ziektes, want volgens mij heeft de mensheid geen recht van bestaan.

Links en het Oekraïne-referendum in Nederland

De nieuwe aankomende financiële crash: Paul Hellyer, hij legt het allemaal uit