in

Basisinkomen in juni een realiteit in Spanje

geralt / Pixabay

Een basisinkomen (renta básica) is een gegarandeerd inkomen dat elke /inwoner (gedeeltelijk) van de krijgt. Met basisinkomen wordt over het algemeen een onvoorwaardelijk basisinkomen (OBi) bedoeld, waarbij iedere burger hetzelfde krijgt ongeacht over welke overige inkomsten of over welk vermogen hij of zij beschikt.

Er wordt al maanden gesproken over een plan van een basisinkomen, iets dat de partij Unidas-Podemos in haar verkiezingscampagne had staan en iets waarover de huidige (en eerste) coalitieregering van Spanje het eens was gekomen. De PSOE en Unidas-Podemos hadden afgesproken dat in gedurende de komende vier jaar het basisinkomen een realiteit zou worden in Spanje maar de - heeft deze plannen versneld.

Volgens de minister van Sociale Zekerheid zou een ‘ básica’ in Spanje bijna alle extreme in Spanje oplossen. 20% van de Spaanse huishoudens heeft te maken met deze extreme armoede (pobreza extrema) en tussen de 20% en 40% met een gemiddelde armoede (pobreza mediana).

Uiteindelijk wordt een basisinkomen ook als een goede investering gezien want het merendeel van dit zal besteed worden in de Spaanse winkels en bedrijven wat dus weer goed is voor de economie.Er is officieel nog niets bekend over de hoogte van een basisinkomen en over wat de eisen zijn om een ‘rente básica’ te ontvangen.

Er wordt wel rekening gehouden met het aantal kinderen en of het om een eenoudergezin gaat, aldus de minister. Daar zal de komende weken nog over gepraat moeten worden maar als het aan de minister ligt dan zal de maand juni beginnen met het basisinkomen in Spanje.

Lees verder bij de bron: INDIGNATIE


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Google grijpt de crisis aan om massasurveillance te legitimeren, begeleidt je zelfs naar het toilet

Database van Wuhan’s ‘Batwoman’ gewijzigd, 48 uur voordat COVID-19-monsters werden vernietigd