in ,

Basisscholen: Vele honderden kinderen uitgehongerd en verwaarloosd in de les

Vele honderden kinderen komen ‘s ochtends uitgehongerd, met kapotte kleding en ongewassen op school. Dat blijkt uit een rondgang van de researchredactie van RTL Nieuws langs basisscholen.

160 basisscholen melden in totaal 1100 gevallen van kinderen die van huis uit niet de primaire levensbehoeften mee kregen als voldoende voeding, fatsoenlijke kleding en worden thuis niet gewassen of hun tanden gepoetst.

Het komt overal in voor, op dorpsscholen en op scholen in achterstandswijken en zowel in grote steden als buiten de randstad. Acht scholen geven aan meer dan twintig van deze schrijnende gevallen in de klas te hebben. Volgens de scholen spelen in de gezinnen van deze kinderen meerdere problemen. De belangrijkste probelemen zijn , scheidingen en GGZ-problematiek van de ouders. Ouders verwachten dat de school het wel oplost. Ze stellen de verkeerde prioriteiten.

“Wel een nieuwe game, geen nieuwe schoenen of een ontbijt”, schrijft een school in een reactie. Anonieme reacties De scholen melden de schrijnende gevallen bijna allemaal anoniem. Ze vinden het belangrijk dat er aandacht voor komt, maar zijn bang voor ruzie met ouders als ze hiermee naar buiten treden. Veel schoolbesturen vrezen voor de goede naam van de school. 55 scholen geven aan dat ze de kinderen zelf eten, drinken en zelfs kleding geven. Ook dit houden ze liever geheim omdat ouders dit vaak niet willen. Of om te voorkomen dat dit een aanzuigende werking heeft. Sommige leerkrachten nemen zelfs tijdelijk kinderen in huis of ze brengen ze onder in een hotel.

Engelse scholen geven miljoenen uit

Gisteren bleek dat Engelse scholen deze problemen ook hebben. Daar geven ze noodgedwongen meer dan 42 miljoen pond onderwijsgeld uit aan onder meer eten, drinken, kleding, douches voor verwaarloosde kinderen.

Bron: Stop de bankiers

Photo by Nationaal Archief


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Merendeel Nederlanders: belastingontwijking grote bedrijven oneerlijk

Centrale banken nemen nu echt concrete stappen naar verbod op contant geld