in , ,

Battery Status API op je smartphone kan gebruikt worden om je te volgen

3161506528 8b3db09704 smartphone privacy

Onderzoekers van de Princeton-universiteit hebben ontdekt dat trackingscripts gebruikers volgen door gebruik te maken van de HTML5 Battery Status API. Deze API wordt gebruikt om profielen op te bouwen en zo gebruikers te identificeren op verschillende locaties en browsers.

De Battery Status API is aanwezig in alle mobiele webbrowsers (smartphones, tablets en laptops) en kan worden gebruikt om te checken hoe vol de accu nog is. Bedrijven zouden daarop in kunnen spelen door lichtere versies van websites te tonen als de batterij bijna leeg is.

Andere onderzoekers ontdekte in 2015 al dat accu-informatie zou kunnen worden gebruikt om bezoekers te “fingerprinten”. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat de API zowel beschikbare energie als de volledige accucapaciteit kan ophalen en dat deze gecombineerde gegevens een unieke “vingerafdruk” oplevert die één keer op de 14 miljoen keer voorkomt.

Steve Engelhard en Arvind Narayanan van de Princeton universiteit hebben op basis van deze gegevens een privacy-tracking tool gemaakt genaamd OpenWPM. Met deze tool hebben zij twee scripts ontdekt die de Battery Status API gebruiken om apparaten te volgen.

Gebruikers kunnen op deze manier gevolgd worden. Het maakt daarbij niet uit of gebruikers extra maatregelen hebben getroffen om hun privacy te beschermen, zelfs als zij incognito browsen, cookies en cache wissen of verschillende browsers gebruiken.

“Bestaande privacytools zijn niet effectief en kunnen deze nieuwe, obscuurdere fingerprinting-technieken niet blokkeren. Tools als Ghostry, uBlock Origin en zelfs VPN’s kunnen niet voorkomen dat websites je tracken aan de hand van je Battery-ID,” aldus Engelhard en Narayanan.

Alles bij de bron; WebWereld

Lees verder via Bron: PrivacyNieuws

Photo by MattHurst cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
schilderijen hoorn 700x359

Oekraïne geeft gestolen schilderijen niet terug

2308371224 60e0cda6e8 FAIL

En weer blundert A’dam met gegevens 3000 uitkeringsgerechtigden