in , , ,

Baudet wil onderzoek naar invloed Soros in Nederland

Thierry Baudet pleit voor een onderzoek naar de invloed van de Amerikaans-Hongaarse zakenman George Soros in Nederland.

Dat zei de leider van Forum voor Democratie in gesprek met Max van Weezel in NOS Met het Oog op Morgen.

Soros verwierf een enorm vermogen met speculeren op de beurs, waarna hij zijn geld via fondsen in politieke en filosofische idealen ging investeren. Zo komt zijn Open Society Foundation op voor burgerrechten, persvrijheid, onderwijs en vluchtelingen. Met vooral dat laatste heeft hij op de tenen van de nationalistische Hongaarse premier Victor Orbán getrapt. Die voert actief campagne tegen de filantroop.

Zo Baudet ziet Soros als iemand met veel invloed op het idee van multiculturalisme en de Europese Unie. “Beide ben ik tegen,” stelt Baudet. “Daarnaast is Soros mordicus tegen het idee van soevereine staten.”

De Forum-leider vraagt zich af wat de invloed van Soros in Nederland is. “We weten dat hij zich bemoeid heeft met de campagne van het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne, waar hij voor is. Dat is één voorbeeld. Veel van zijn geldstromen zijn nooit grondig onderzocht.”

Hij kan zich meer vinden in de ideeën van premier Orbán. “Wat hij doet sta ik in grote lijnen achter. Hij heeft de grenzen gesloten, wil massale immigratie stoppen en streeft een Europa van natiestaten na.”

In het gesprek met presentator Max van Weezel ging Baudet ook in op de kritiek op zijn functioneren als Tweede Kamerlid. Zo zou hij zich zelden in de Kamer laten zien omdat hij vooral buiten het parlement bezig is met het opzetten van zijn partij. “Dat is echt niet waar”, weerlegt hij. “Ik interrumpeerde niet tijdens de Politieke Beschouwingen omdat ik niet geloof dat je daarmee dingen kunt veranderen. Dat is effectieve systeemkritiek.”

De debatten zijn een schijnvertoning, vindt Baudet. “Die zijn er alleen maar om voor de bühne je riedeltje op te dragen. Dat is vrij zinloos.”

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

George Soros heeft een derde van Europees Parlement in handen

 

Soros gebruikt vluchtelingen als breekijzer voor wereld overheersing

Soros, aardgas en China: Dat zit er achter de crisis in Myanmar

Hongarije is er klaar mee en opent frontale aanval op globalist George Soros

En nog veel meer leesvoer over Soros hier


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Onderzoek in Turkije naar bijstandsfraude en verzwegen onroerend goed mag

Oh jee: Identitair Verzet wil demonstreren tegen Salafisme in Haagse Schilderswijk