in , , ,

Bayer geeft toe Monsanto’s Roundup is kankerverwekkend, wil $ 8 miljard betalen om kankerclaims te schikken

Roundup

Bayer AG stelt voor om maar liefst $ 8 miljard te betalen om meer dan 18.000 Amerikaanse rechtszaken te regelen die beweren dat haar Roundup-herbicide kanker veroorzaakt, volgens mensen die bekend zijn met de onderhandelingen.

Een overeenkomst, die maanden kan duren om uit te werken, zou de druk van investeerders verlichten over de enorme blootstelling aan rechtszaken die de Duitse drugs- en chemische gigant op zich nam met de aankoop van de maker van de onkruidverdelger, Monsanto Co. leidde tot een ongekende aandeelhoudersstemming van geen vertrouwen in het management van de onderneming en voedde speculatie over een uiteenvallen.

Terwijl Bayer dreef om $ 6 miljard tot $ 8 miljard te betalen om huidige en toekomstige zaken op te lossen, willen de advocaten van eisers dat meer dan $ 10 miljard hun vorderingen laten vallen, zeiden de mensen en vroegen niet te worden geïdentificeerd omdat de gesprekken privé zijn. Hoe je consumenten die nog niet gediagnosticeerd zijn te compenseren, is een knelpunt, en er is geen garantie dat de twee partijen snel tot een akkoord komen, voegde ze eraan toe.

Bayer-aandelen stegen vrijdag meer dan 11% in Frankfurt, het meest in tien jaar op intraday-basis. Ze zijn nog steeds ongeveer een derde gedaald in de 14 maanden sinds de deal met Monsanto was voltooid. De obligaties stegen ook.

“$ 8 miljard zou lager zijn dan de meeste analisten voorspellen en veel beleggers vrezen,” schreef Markus Mayer, een analist bij Baader Helvea, per e-mail.

Bayer-woordvoerder Tino Andresen weigerde commentaar te geven op eventuele schikkingsgesprekken.

De advocaten en advocaten van Bayer voor voormalige Roundup-gebruikers voeren momenteel gesprekken in New York City om een ​​akkoord te bereiken om alle lopende zaken en toekomstige kankerclaims over de best verkopende onkruidverdelger ter wereld in te dienen. .

Lees verder bij de bron: Bloomberg

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
21315220533 0febe20862 westermoskee

Nederland is op twee na beste moslimland ter wereld

Auteurs 20120918095819 politie

Ophef bij de Politie: Agenten worden wel/niet teruggeroepen van vakantie