in , ,

Bayer-Monsanto: Europese Commissie keurt giftige fusie goed

Het nieuws van vanochtend: de Europese Commissie heeft zojuist aangekondigd, via haar mededingingscommissaris Margrethe Vestager, dat zij het groene licht geeft aan de fusie tussen en .

(Bron: faceboek van Philippe Lambert, lid Europees Parlement voor Ecolo, dd 21 maart, vertaling globalinfo.nl)

De overeenkomst gaat echter vergezeld van een reeks voorwaarden betreffende de verwerving door een derde partij van verschillende activiteiten van de twee multinationals. Aangezien de kandidaat-verwerver BASF is, moet de commissie de onafhankelijkheid van BASF vis-à-vis Bayer en Monsanto nog grondig onderzoeken. Het communiqué van de Commissie kan hier worden gelezen.

We zijn verbluft en boos na deze beslissing, vooral omdat de eerdere voorlopige opmerkingen van de mededingingscommissie wezen op een indrukwekkende lijst van risico’s en problemen in verband met deze aankoop. Zoals we hebben gezegd en herhaald sinds de ontwerp-fusie in september 2016 werd aangekondigd, is de oprichting van zo’n ‘tweekoppig monster’ een hele slechte operatie voor boeren, voor het milieu, voor de en voor voedselveiligheid, en natuurlijk voor consumenten, of ze nu in Europa zijn of elders.

De landbouwsector is al veel te geconcentreerd en geeft een handvol industriële giganten een wurggreep op de voedselproductie. Als twee van deze zwaargewichten worden samengevoegd, wordt de situatie alleen maar erger. Om nog maar te zwijgen over het feit dat we een hernieuwde pro-GMO-lobby in Europa kunnen verwachten, Monsanto is de producent van de enige gmo-plant die is toegelaten voor de teelt in de (Maize Mon 810).

De pil is des te bitter omdat Bayer, door Monsanto te kopen, tegelijkertijd de grootste Europese speler zal worden op het gebied van landbouwchemicaliën en medicijnen. Met andere woorden, nu, zal Bayer ons niet alleen het vergif verkopen, maar ook het tegengif…

Lees ook eens verder bij de bron: globalinfo.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
EU The NAZI
3 jaren geleden

Dit gaat niet goed !!! Het is de zoveelste maal dat de EU gestuurd door multinationals en banken hun gang gaan en de burgers totaal negeren. Iets wat natuurlijk niet kan verbazen nadat zij de wereld al kaal hebben geroofd. De EU is net als de cabal in de USA echt niet van plan zich aan te passen. Dat wordt dus oorlog tussen de burgers en de bureaucraten (vertegenwoordigers van de elite) in Brussel. De USA onder Trump is goed bezig en mogelijk dat de EU kan profiteren van de ervaringen daar.
En om even bij huis te blijven: wat doet de NL regering? Waarom horen we hier niets? Waar staat Rutte? Schandalig !!

jungleelephant
3 jaren geleden

We gaan niet snel genoeg dood;vandaar!

Smile
Antwoord aan  jungleelephant
3 jaren geleden

Ze gaan ook weer Zyklon-B vervaardigen.

Nederlandse Bank baas Knot: wees voorbereid op nieuwe recessie

EU-geld als beloning voor het verhogen van de pensioengerechtigde leeftijd