in

BDU: Eerst flink banen schrappen om nu baan voor 1,91 per uur aan jonge journalisten aan te bieden

Een personeelsadvertentie van BDU Media zorgt voor op . De uitgever schrapte afgelopen jaren een flink aantal , vooral van schrijvende mensen. Nu zoekt de BDU pas-afgestudeerde journalisten, in ruil voor een vergoeding van 350 per maand. „ Dat is 1,91 euro per uur”, zeggen critici.

Op Twitter wordt schande gesproken over de advertentie. De algemeen secretaris van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) Thomas Bruning vindt de ophef terecht.

De NVJ zegt tegenover Villamedia niet blij te zijn met de ontwikkeling. „Dergelijke instroomprojecten zijn al opgenomen in de cao. Dit voelt heel erg als een manier om wegbezuinigde banen op te vullen. We hadden voor volgende week donderdag al een gesprek met BDU gepland om het te hebben over de bedrijfscao. Tijdens dat gesprek gaan we het ook hier over hebben.”

Lees verder via Reformatorisch Dagblad.

 

 

Foto via Lisa Padilla


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ondanks miljoenen winst en 20% salarisverhoging subtop schrapt ABN Amro 650 tot 1000 banen

Japanse smartphonezombies richten ravage aan op straat