in , ,

Bedrijven die namens burgers WOZ-waarde aanvechten zijn miljoenenstrop voor gemeenten, hogere belastingen tot gevolg

huis waarde 1551440257
nattanan23 / Pixabay

Bedrijven die namens burgers bezwaar maken tegen de WOZ-waarde, vormen een miljoenenstrop voor gemeenten. Dat meldt RTL Nieuws zaterdag op basis van eigen onderzoek.

Vorig jaar zou een recordbedrag aan proceskosten zijn overgemaakt aan dit soort bedrijven.

De WOZ-waarde van een huis wordt bepaald door de gemeente. Hoe hoger de waarde, hoe hoger de lokale belasting voor een huishouden.

Burgers die het niet eens zijn met de bepaalde waarde, kunnen gratis bezwaar maken. Er zijn speciale bedrijven die dit werk uit handen nemen, op basis van ‘no cure, no pay’.

Als de WOZ-waarde uiteindelijk niet klopt, moet de gemeente deze bedrijven soms wel tot 1500 euro aan proceskosten betalen. Burgers levert het belastingvoordeel soms maar enkele tientjes op.

Gemeenten berekenen de waarde van huizen met een computermodel. Van alle bezwaarschriften wordt gemiddeld 40 procent gegrond verklaard.

De vergoedingen lopen volgens RTL Nieuws inmiddels zo hoog op, dat lokale overheden hun systeem zien vastlopen en vaste ambtenaren het vele werk niet aankunnen.

Zij waarschuwen ook dat proceskosten worden doorberekend in de belastingen, die daardoor stijgen.

Lees verder bij de bron: RD.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
migranten 1568051329

Turkije migranten deal wordt overlopen, toename van 49 procent

Islamitischestaat

VN: “Islamitische Staat werkt aan terugkeer”