in , ,

Bedrijven die namens burgers WOZ-waarde aanvechten zijn miljoenenstrop voor gemeenten, hogere belastingen tot gevolg

nattanan23 / Pixabay

Bedrijven die namens burgers bezwaar maken tegen de WOZ-waarde, vormen een miljoenenstrop voor gemeenten. Dat meldt RTL Nieuws zaterdag op basis van eigen onderzoek.

Vorig jaar zou een recordbedrag aan proceskosten zijn overgemaakt aan dit soort bedrijven.

De WOZ-waarde van een huis wordt bepaald door de gemeente. Hoe hoger de waarde, hoe hoger de lokale belasting voor een huishouden.

Burgers die het niet eens zijn met de bepaalde waarde, kunnen gratis bezwaar maken. Er zijn speciale bedrijven die dit werk uit handen nemen, op basis van ‘no cure, no pay’.

Als de WOZ-waarde uiteindelijk niet klopt, moet de gemeente deze bedrijven soms wel tot 1500 aan proceskosten betalen. Burgers levert het belastingvoordeel soms maar enkele tientjes op.

Gemeenten berekenen de waarde van huizen met een computermodel. Van alle bezwaarschriften wordt gemiddeld 40 procent gegrond verklaard.

De vergoedingen lopen volgens RTL Nieuws inmiddels zo hoog op, dat lokale overheden hun systeem zien vastlopen en vaste ambtenaren het vele werk niet aankunnen.

Zij waarschuwen ook dat proceskosten worden doorberekend in de belastingen, die daardoor stijgen.

Lees verder bij de bron: RD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wereld is een grote beerput met criminele satanische Rothschild centrale banken
1 jaar geleden

De overheid schijnt volledig vergeten te zijn is dat zij een service organisatie zijn betaald door de burgers. De belastingdruk in Nederland behoort tot de hoogste ter wereld en de totale belasting (direct + indirect) ligt dicht bij 80 procent. Wil een gemiddeld gezin nog een beetje aardig willen leven dan moeten man en vrouw beiden werken en zoon of dochter staan vakken te vullen. Dat is nog nooit nodig geweest. En dat terwijl massa fabrikage en produktie in lage lonen landen de prijs van produkten zouden moeten drukken.
Waar blijft al dat geld wat bij de overheid terecht komt?
Als ik op straat loop zie ik dat auto’s van de overheid er allemaal als nieuw uit zien en dat de burgers allemaal tweedehands auto’s kopen …… Zeg ik te veel als ik stel dat de overheid met geld smijt en niet met geld kan omgaan?

Er is iets heel heel erg fout in het monetaire systeem gerund door private banken en bij de Nederlandse overheid.

Als ik dan ook nog weet dat een kleine groep mensen 90 % van alle aardse goederen (vastgoed, land etc) bezit en dat de extreem rijken de afgelopen decennia veel rijker zijn geworden en de rest alleen maar achteruit is gegaan dan is volmaakt duidelijk waar het probleem zit ….en dan verwacht ik ven overheden dat zij die volledig uit de hand gegroeide situatie gaan aanpakken.

Burgers worden wakker en overheden moeten beseffen dat het niet zo veel langer kan duren.

Turkije migranten deal wordt overlopen, toename van 49 procent

VN: “Islamitische Staat werkt aan terugkeer”