in , ,

Bedrijven en niet de democratie maken de dienst uit

In een boeiend schrijven met de naam ‘Het kapitalisme is als een kwaadaardige tumor‘ legt Esther van Fenema een paar haarscherpe diagnoses vast. Ze haalt allereerst een boek aan van filosoof Sheldon Wolin die signaleert dat:

Ondernemingen inmiddels ons leven bepalen, onze vrijheid inperken en ons reduceren tot ‘consumerende monaden’.

Met alleen al TTIP in gedachten en het grijpen der bankiers, is die stelling al direct herkenbaar feit. Maar dat dit tegelijkertijd veel verder gaat dan dit, mag ook duidelijk zijn. We worden niet voor niets ‘consument’ genoemd.

Complexiteit en globalisering hebben de wereld en haar dynamiek voor de meeste burgers (en bestuurders) ondoorgrondelijk gemaakt.

Deze ondoorgrondelijkheid wordt echter gecombineerd met een gevoel van futiliteit en een bezighoud-samenleving waardoor haast niemand meer tijd of energie heeft om zichzelf (laat staan hun politieke vertegenwoordiging) rationele vragen te stellen. In het zicht van aankomende systematische verarming en verschraling heerst daardoor haast uitsluitend nog apathie.

Ondernemingen hebben alle belang bij deze collectieve passiviteit en als we het maar even dreigen te begrijpen worden we systematisch afgeleid met onzin-thema’s zoals Zwarte Piet, Fuck de Koning en een shitload aan zinloos entertainment. Dissidenten worden probleemloos genegeerd of gedemoniseerd.

We herkennen direct hoe Ewald Engelen onderuit geschoffeld werd over het voorwoord van zijn boek Schaduwelite. Even dreigde duidelijk te worden hoe het spel écht gespeeld werd, maar de reactie daarop was meedogenloos. Bewust, Ewald moest uiteraard als afschrikwekkend voorbeeld gelden. ‘Heb niet het lef namen te noemen, want dan…’ Zie het gebeuren.

Dat de daarmee effectief verdwenen is, maakt ze duidelijk met de volgende waarneming:

Politieke verkiezingen hebben het niveau van een gemiddelde Miss-verkiezing en de kandidaat die het hardste roept ‘Omo wast toch schoner’ mag in zijn volgende termijn de belangen behartigen van de commercie, zoals van tevoren afgesproken.

Ja, de politieke macht is in dienst van de commercie, en het volk is uiteraard geen commercieel belang dat beschermd wordt. Big Business loopt weg met de macht:

Ondernemingen bezitten inmiddels niet alleen de media, maar ook zorg en onderwijs. Stilzwijgend wordt ons dagelijks leven geïnfiltreerd, een revolutie zonder vlag, lied of gezicht.

Dat de strijd grotendeels buiten de schijnwerpers van de reguliere media plaatsvindt is duidelijk. Maar het heeft wel degelijk wel een gezicht, namelijk die van de technocratische EU dictatuur. De revolutie heeft wel een gezicht, namelijk die van Van Rompuy, Tusk,Juncker, Barroso, Verhofstadt, Schulz. Een gezicht in de Nederlandse EU-afvaardiging in de persoon Rutte, in Jean-Luc Annaert, in Timmermans. Het heeft wel degelijk een gezicht, namelijk die van de Toren van Babel. Een gezicht dat trouwens onlangs weer verbouwd is voor een half miljoen euro.

Er zijn ook goede foto’s van de krijgers van deze revolutie, die strijden voor de overwinning op de Europese burgers. Deze revolutie heeft wel degelijk een vlag, namelijk de blauwe vlag met gele sterren, u herkent hem van bovenaan deze pagina. Er is ook gezorgd voor een lied: Ode to Joy, het Europese ‘volkslied’. De Europese identiteit wordt opgedrongen, of u het nu wilt of niet.

De commercie heeft namelijk wel een aanwijsbare lobby, en die heet de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal. U herkent die tegenwoordig als uw nieuwe federale overheid: De .

Lees het bericht op ThePostOnline.

Lees verder via: Lang Leve Europa!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het uitbuiten van mensen in de bijstand gaat maar door

Griekenland alwéér failliet en invoering van belasting op banktranacties