in ,

Bedrijven, horeca en scholen mogen mensen zonder vaccinatie weigeren, algehele vaccinatieplicht is mogelijk

De huidige wetgeving maakt het instellingen en bedrijven mogelijk om een vaccinatiebewijs als voorwaarde te stellen voor toegang tot hun diensten en voorzieningen, schrijft de Gezondheidsraad donderdag in een advies aan het ministerie van Volksgezondheid.

De Rijksoverheid moet daarom toezicht houden over hoe bedrijven vaccinatiebewijzen willen inzetten, benadrukken de onderzoekers.

Volgens de Gezondheidsraad mag het vragen om een vaccinatiebewijs niet leiden tot mogelijke discriminatie, uitsluiting of schending van privacyregels.

Werkgevers, zorginstellingen, scholen, horecabedrijven en organisatoren van evenementen kunnen in principe een vaccinatiebewijs eisen van bezoekers, om bijvoorbeeld de gezondheid van andere bezoekers te beschermen, schrijft de Gezondheidsraad.

De onderzoekers erkennen dat economische belangen ook een rol kunnen spelen.

“Of de maatregel gerechtvaardigd is, kan verschillen per setting”, aldus de raad. Voor die afweging is een zogeheten medisch-ethisch kader ontwikkeld.

Zo moeten instellingen kunnen aantonen dat het vaccinatiebewijs een gerechtvaardigd doel dient, dat de maatregel noodzakelijk is om dat doel te bereiken, de voordelen opwegen tegen …..

Lees verder bij de bron: NU.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Karin
27 dagen geleden

Nee hoor, dat mag niet.

Parlementaire Vergadering Raad van Europa beslist dat vaccinaties niet verplicht en weigeraars niet gediscrimineerd mogen worden, en er geen vaccinpaspoort komt.
https://www.xandernieuws.net/algemeen/parlementaire-vergadering-raad-van-europa-beslist-dat-vaccins-niet-verplicht-en-weigeraars-niet-gediscrimineerd-mogen-worden-en-er-geen-vaccinpaspoort-komt/

BAM!! 80 slachtoffers doen aangifte tegen premier Rutte: 3 ambtsmisdrijven

man in gray hoodie with red heart on his head

Zeg Mark Rutte, is dit allemaal van tevoren opgenomen?