in , ,

Beelden vanaf het slachtveld: Griekse politie stopt Erdogan’s golf van vluchtelingen met gesloten grenspoorten

Mensen die wilden binnenkomen, haastten zich vrijdag naar de Turkse grensstad Edirne, maar ontdekten dat de Griekse autoriteiten niet bereid waren hen binnen te laten.

Sinds de migrantencrisis van 2015 hebben zowel Griekenland als Bulgarije omheiningen gebouwd aan hun grenzen met Turkije.

Beide landen hebben de veiligheid opgevoerd nadat Ankara haar overeenkomst met de effectief heeft gescheurd, op grond waarvan het miljoenen vluchtelingen op zijn grondgebied heeft gehouden in ruil voor financiële hulp en politieke concessies.

In de eerste 24 uur van de grenscrisis werden 4000 mensen tegengehouden om het Griekse grondgebied over te steken, zei de woordvoerder van de Griekse regering Stelios Petsas op zaterdag. Beelden uit de scène tonen grote menigten gemaskerde mannen die rond de barrière lopen en rennen en zingen: “Turkije, Turkije.” Er zijn ook wolken van traangas te zien.

De menigte die gevangen zit in de bufferzone tussen de Turkse en Griekse checkpoints is natuurlijk niet allemaal mannelijk. Vrouwen en kinderen raakten ook verstrikt in de confrontatie tussen en de actievere migranten.

De Griekse politieagenten waren echter niet de enige die gewapend waren met gasgranaten. De politie liet journalisten van Turkse makelij zien waarvan ze zeggen dat ze aan de Griekse kant van de grens waren geland nadat ze door mensen in de menigte waren gegooid.

Het probleem zal waarschijnlijk verder escaleren naarmate meer mensen naar de grens worden geleid door de hoop op een beter leven in Europa, maar dan ontdekken dat de deuren die de Turkse president Recep Tayyip Erdogan open heeft verklaard, allesbehalve zijn.

https://youtu.be/W-_C_9aFs2I

De beweging van Ankara kwam te midden van een militaire in Idlib, Syrië, waar Turkse en Syrische soldaten deze week bezig waren met zware gevechten. Erdogan verklaarde zaterdag dat maar liefst 4 miljoen nieuwe vluchtelingen Turkije over de versterkte grens met Syrië konden binnenkomen en dat het feit dat de EU haar deel van de overeenkomst niet nakwam, Turkije weinig keus had.

Petsas zei dat 66 mensen door de Griekse politie aan de grens zijn vastgehouden en dat geen van hen iets met Idlib te maken had.

Griekenland was de belangrijkste toegangspoort tot de EU vanuit Turkije en worstelt nog steeds met het grote aantal . Lokale bewoners op Lesbos organiseerden deze week gewelddadige protesten nadat de regering in Athene plannen had aangekondigd om een ​​nieuw centrum te bouwen voor het huisvesten van immigranten op het al overvolle eiland.

Lees verder bij de bron: RT World News


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Explosief dossier onthult de ware omvang van migratiecrisis en explosieve karakter van de huidige situatie

EU-propaganda Duck