in , ,

Beerput belastingdienst waarschijnlijk nog veel dieper

belasting 1

De Nederlandse belastingdienst is deze week volop in het nieuws vanwege alles dat bij deze dienst fout is (gegaan).

Er wordt gesproken over laksheid en onzorgvuldigheid, maar er wordt nauwelijks aandacht besteed aan de corruptie en de gevolgen daarvan.

De meesten zullen de afgelopen week wel iets hebben meegekregen van de perikelen bij de Nederlandse belastingdienst. En dan met name over de slechte beveiliging van de persoonsgegevens van de belastingbetaler.

De Belastingdienst heeft de financiële en persoonlijke gegevens van elf miljoen belastingbetalers en twee miljoen bedrijven in de periode van 2013 tot 2016 onvoldoende beveiligd. Oorzaak hiervoor is dat de zogenaamde Broedkamer, de data-analyse-afdeling van de Belastingdienst, het autorisatiesysteem in deze periode niet op orde had.

Dataverwerking op de data-analyse-afdeling werd niet gelogd of gemonitord, waardoor niet achterhaald kan worden wie op welk moment met gevoelige data heeft gewerkt.

Kortom jarenlang konden mensen die toegang hadden tot de gegevens in feite doen en laten wat ze wilden met de persoonlijke informagie van de belastingbetaler, want er werd niet bijgehouden wie, wat en hoe iemand iets deed binnen die inmiddels beruchte Broedkamer.

En wie liepen daar zoal in en uit, afgezien van het normale personeel van de belastingdienst?

Onder de personen die toegang hadden tot de data waren tientallen externe consultants van it-dienstverlener Accenture.

Een lezer schrijft ons (dank!) het volgende met betrekking tot Accenture:

Alle data van Nederlanders en Nederlandse bedrijven is nu bekend bij Goldman Sachs, Morgan Stanley (grootste zakenbanken ter wereld)en Microsoft. Microsoft heeft samenwerking (joinventure) met Accenture .

Goldman Sachs en Morgan Stanley zorgen voor een primaire emissie en garantie syndicaat voor Accenture. Het bedrijf die de belastingdienst inschakelde voor de data analyse. Deze fundamentele data van 2 miljoen bedrijven en 11 miljoen belastingplichtigen in Nederland is overhandigd aan het bedrijf Accenture. Jammer dat we daar niks van horen. Terwijl onze belangrijkste data binnen Nederland zomaar wordt overhandigd aan Accenture.

Dit kan veel gevolgen hebben voor Nederland. Maar ook vooral voor bedrijven in Nederland gevestigd. Dit is nieuws wat erg funest kan zijn voor onze samenleving.

Bij de opmerkingen van de lezer dienen wel een aantal kanttekeningen te worden geplaatst. Het bedrijf Accenture heeft zeker toegang gehad tot de gegevens van de Nederlandse belastingbetaler en zal die ongetwijfeld ergens hebben gekopieerd en opgeslagen.

Als ze inderdaad een samenwerkingsverband hebben met Microsoft dan is de kans groot dat die ook toegang hebben tot die gegevens. Het feit dat Goldman Sachs en Morgan Stanley betrokken waren bij de aandelenemissie van Accenture wil natuurlijk niet automatisch zeggen dat ook zij dan toegang hebben tot de gegevens van Accenture. Echter, als je het volgende leest, dan begrijp je dat dit wel degelijk heel goed mogelijk is.

De wereld hangt aan elkaar van corruptie en vriendendiensten. Kijk naar hoe ons land wordt geregeerd door vriendenclubs zoals de Minerva Sociëteit van Leiden en soortgelijke instellingen.

Algemeen directeur Belastingen & Toeslagen Hans Blokpoel, die in december 2016 opstapte, stond aan het roer van de Broedkamer, de afdeling waarbij op basis van data innovatie binnen de Belastingdienst moest worden gerealiseerd. In 2013 zocht de dienst een bedrijf dat kon helpen bij het opzetten van de Broedkamer.

Bij het aanbestedingstraject waarbij consultants voor deze afdeling werden gezocht, zou Accenture door Blokpoel zijn bevoordeeld doordat het bedrijf veel meer informatie ontving dan de concurrerende consultancybedrijven die ook een gooi deden naar de opdracht. Hierdoor kon de it-dienstverlener een veel uitgebreidere offerte aanbieden aan de uitvoeringsorganisatie dan de concurrenten, aldus Zembla.

Volgens het onderzoeksprogramma had Blokpoel oude, hechte banden met Accenture. Zo was hij meerdere keren juryvoorzitter bij de door het bedrijf in het leven geroepen ‘Innovator of the Year’-prijs, die vorig jaar zelfs werd gewonnen door de data-en analyticsafdeling van de Belastingdienst.

‘Iedereen wist: als Blokpoel ergens binnenkomt, komt Accenture mee’, aldus bronnen afkomstig van de uitkeringsinstantie in de uitzending van Zembla. Volgens hen was al van tevoren duidelijk dat de it-dienstverlener de aanbesteding moest winnen.

Natuurlijk ontkent iedereen alles ferm en is er precies volgens de regels gehandeld, maar wanneer je dit echt zou onderzoeken, dan zal de conclusie waarschijnlijk zijn dat door de gebruikelijke corruptie aan de top al onze gegevens nu op de servers van Goldman Sachs staan.

Hoog tijd dat Nederlanders massaal hun lidmaatschap bij de belastingdienst (de Rothschilds) opzeggen.

Lees de rest verder bij de Bron: Niburu.co

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7518312384 d543fdea97 chemtrails e1468408624213

EPA-wetenschapper ontslagen omdat hij ‘de waarheid vertelde over geo-engineering en fluoride’

Gaat de geschiedenis zich herhalen? ‘Kremlin bang voor moordaanslag op Trump’