in

Beerput: Van der Steur en Dijkhoff adviseerden in Teeven-deal

Ard van der Steur en Klaas Dijkhoff zijn actief betrokken geweest bij de afhandeling van de omstreden Teeven-deal door toenmalig minister en partijgenoot Ivo Opstelten. De huidige minister en staatssecretaris van Veiligheid en waren toen nog Tweede Kamerlid van de .

De twee adviseerden onder meer bij het opstellen van een persbericht over deze politiek zeer gevoelige zaak. Ze vonden dat in het persbericht geen specifieke ontkenning moest komen van het bedrag dat het -programma Nieuwsuur had gemeld. Dat zou verwarring zaaien, zeker omdat het bewijsstuk van het overgemaakte bedrag nog niet was gevonden. De gesprekken over de formuleringen waren „soms pittig”.

Dat blijkt dinsdag uit antwoorden van het op 250 vragen die de Tweede Kamer had gesteld over het rapport van de commissie-Oosting. De voormalige ombudsman Marten Oosting leidde het onderzoek naar de deal van Teeven als oud-officier van justitie in 2000 en de politieke nasleep ervan vanaf 2014.

Van der Steur wist vorige week tijdens zijn persconferentie niet meer precies wat zijn inbreng destijds was. Nu herinneren de twee zich de gesprekken „niet zozeer als het helpen opbouwen van een verdediging, maar de opgebouwde verdedigingslijn te testen op houdbaarheid”. Een Kamerlid van coalitiegenoot PvdA kreeg de conceptreactie van Opstelten aan Nieuwsuur voorgelegd.

Lees verder bij de Bron: RD.nl

Hoe zou het nu eigenlijk zitten in de case??? Hele diepe politieke beerput…. BAH

Photo by 81disasters


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Op de valreep: EU -> pas vanaf je 16e aanmelden op Sociale Netwerken

Antidepressiva tijdens zwangerschap: grotere kans op autisme