in , , , ,

Begin BREXIT voor april maar London neemt eerst alle EU-regels over

27915649795 1355bb483a BREXIT e1475576535696

De Britse premier Theresa May heeft zondag op het congres van haar Conservatieve Partij in Birmingham beklemtoond dat ze de EU voor eind maart formeel op de hoogte stelt van het vertrek van haar land uit de Europese Unie (brexit).

May zei dat haar regering de brexit zal leveren en er een succes van zal maken. Niet alle Conservatieven denken dat dat kan. Maar de belangrijkste Conservatieve voorstanders van lidmaatschap van de EU, ex-premier David Cameron en voormalig minister van Financiën George Osborne, laten hun gezicht niet zien op het congres, volgens Engelse media.

Om de EU daadwerkelijk te verlaten moet een lidstaat de Europese Raad, dus de top van de EU en de leiders van de overige lidstaten, formeel op de hoogte stellen van zijn voornemen uit de unie te stappen. Het Verdrag van Lissabon (2007), bepaalt (in artikel 50) dat de partijen dan in twee jaar moeten regelen hoe ze verder gaan.

Lees verder via de Bron: Europa Nu

May: Londen neemt alle EU-regels eerst over

Groot-Brittannië zal na het vertrek uit de EU alle regels en wetten van de unie in de Britse wetten opnemen. In de jaren na de brexit zullen overbodige voorschriften worden geschrapt. Dat zal de Britse premier Theresa May volgens de omroep ITV zondag bekend maken in een toespraak tot haar conservatieve partij.

Volgens de omroep wil May het bedrijfsleven daarmee geruststellen en meer zekerheid geven. De omroep gaf geen bronnen voor het bericht en een woordvoerder van de premier wilde geen commentaar geven.

In een gesprek met de Sunday Times zei May dat Groot-Brittannië in elk geval voor september volgend jaar, als in Duitsland verkiezingen zijn, artikel 50 in werking zal hebben gezet waarna de onderhandelingen over het vertrek uit de EU kunnen beginnen. Voorafgaand aan de onderhandelingen zal het Britse parlement een ,,grote intrekkingswet” aannemen die de wet vervangt waarmee het land lid werd van de EU.

May sluit uit dat er in Groot-Brittannië vervroegde verkiezingen zullen worden gehouden. Volgen haar veroorzaakt dat alleen maar instabiliteit. De verkiezingen zij nu gepland voor 2020.

Lees verder via de Bron: Europa Nu

Photo by frankieleon cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5088196294 4ddd90ff28 EU

Weer een referendum: Hongarije zegt met 98% NEE tegen de EU!

15660547276 ba21e01901 Facebook virus

Facebookvirus verspreidt zich razendsnel (met work-a-round)