in ,

Begin eerst eens met je beleid aan te passen: Kabinet wil aantal zelfdodingen terug dringen

Het aantal zelfdodingen in Nederland is van 1.435 in 2008 gestegen tot 1.753 in 2012. De grootste stijging doet zich voor bij mannen en vrouwen tussen de 50 en 55 jaar en bij mannen en vrouwen tussen de 65 en 70 jaar. Zelfdoding komt bij mannen twee keer zo vaak voor als bij vrouwen. Bij jongeren onder de 20 jaar zijn 51 zelfdodingen gemeld. Volgens de ziekenhuizen hebben ieder jaar gemiddeld 16.000 behandelingen bij de Eerste Hulp en 10.000 ziekenhuisopnames te maken met een poging tot zelfdoding.

Preventie

Het richt zich voor de preventie van zelfdoding op de gezondheidszorg (vooral de geestelijke gezondheidszorg), het onderwijs, de media, de financiële sector en het spoor. In de gezondheidszorg moet de kennis bij hulpverleners vergroot worden. Ook de samenwerking bij het begeleiden van een kan beter, zo vindt het kabinet. De Stichting 113online vraagt sinds enkele jaren aandacht voor de omgang met zelfdoding en legt contact met het onderwijs, de media, de schuldhulpverlening en de deurwaarders. Het kabinet geeft daar voor. De stichting traint mensen in het herkennen van tekenen die wijzen op het voornemen tot zelfdoding. Het kabinet wil die trainingen niet verplicht stellen.

via Zelfmoord tegengaan – Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Foto via jinterwas


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Geen staatsteun afbetaling: ING verdient ruim 1 miljard dollar na verkoop aandelen Voya

Met je transparantie van patient eisen: Ministerie verzwijgt details medicijndeal