in , , ,

Behalve de VVD willen alle regeringspartijen de zorgverzekeraars aanpakken

via http://blog.zorgkiezer.nl/zorgverzekeringen/infographic-welke-zorgverzekeraars-horen-bij-elkaar/

Alleen regeringspartij , de partij van zorgminister Edith Schippers, is nog echt tevreden over het huidige zorgstelsel. De andere partijen lijken de werkwijze inmiddels van zat. Ze kwamen eerder deze week tijdens de behandeling van de zorgbegroting met allerhande voorstellen om het stelsel te wijzigen.

Het PvdA-voorstel(verzekerden meer zeggenschap geven over het beleid van zorgverzekeraars) kan in elk geval rekenen op steun van CDA, D66 en de . PVV en willen liefst verdergaan, al vinden ze het PvdA-plan sympathiek.

In De Telegraaf, 4 november.

De sociaaldemocraten willen de ledenraden van zorgverzekeraars -elke verzekeraar heeft er een- evenveel rechten geven als de ondernemingsraad. Dat zou betekenen dat verzekerden voortaan meebeslissen over het beleid van een . ‘De meeste zorgverzekeraars zijn corporaties. Als je de definitie van dat woord opzoekt, zie je ‘gezamenlijk belang' en ‘gezamenlijk bezit'. Aan die vereisten voldoen ze in de verste verte niet', zei Kamerlid Lea Bouwmeester in De Telegraaf.

Zelfs D66, toch lang pleitbezorger van de stelselwijziging van 2006, heeft inmiddels kritiek op de zorgverzekeraars.

 

 

Volgens CDA Kamerlid Hanke Bruins Slot lijkt een kliek machtige zorgverzekeraars steeds machtiger te worden.

 

Lees verder bij de Bron: Politalk.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

TTIP-tje: Nederlandse banken lobby schrijven fiscale wetswijziging

Hof Amsterdam zet vette streep door kentekenparkeren