in ,

Bejaarden moeten schatkist vullen via bezuinigingen

Ik heb met kromme tenen de door de Tweede kamer aangenomen wetsverandering versnelde verhoging AOW gerechtigde leeftijd gevolgd op 26 maart in Den Haag. Het is feitelijk een klinkklare bezuiniging van zo’n 3,6 miljard euro .

Tijdens de verkiezingscampagne voor de Provinciale bazuinden de VVD en dat mede door hun gevoerde regeringsbeleid de economische situatie van ons land er veel beter voor stond en dat de meeste Nederlanders er in 2015 weer op vooruit gingen. Maar luister je naar de staatssecretaris van sociale zaken en werkgelegenheid Jetta Klijnsma dan krijg je toch een heel ander verhaal te horen.

De AOW gerechtigde leeftijd moet nog sneller omhoog om in 2018 op 66 jaar en in 2021 op 67 jaar te komen om de schatkist te vullen.

De door mensen in een VUT-regeling, prepensioenregeling, overbruggingspensioen, functioneel leeftijdsontslag regeling, arbeidsongeschiktheidsverzekering, ANW-Hiaat verzekerden, mensen met een levensloopregeling, Brandweer, ambulancepersoneel, politieagenten en mensen met een ANW verguisde uit 2012 gaat nu door in het regeerakkoord afgesproken beleid nog sneller omhoog.

Hierdoor gaat het zogenaamde 65plusgat nog groter worden voor alle gedupeerden. Met een groter inkomensverlies tot gevolg. In 2016 krijgen mensen er 1 maand bij en moeten ze een half jaar langer wachten op hun AOW. In 2017 loopt dit op tot 9 maanden en in 2018 tot 12 maanden. De daarop lopende drie jaar gaat het elk jaar met 4 maanden omhoog (Respectievelijk 16, 20 en 24 maanden) om in 2021 te komen tot 24 maanden later AOW.

Lees verder via Gewoon-Nieuws.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Consumentenstakingen: Het nieuwe actie voeren, ook geschikt voor Nederland

Vergeet kopschoppers, jihadisten, bonusbankiers, VVD’ers: PopcornTime-users hard aanpakken