Bejaarden staan tot de enkels in de pis maar Willem-Alexander krijgt nieuw vliegtuig

KLM Cityhopper haalt in drie jaar tijd al z’n Fokkers 70 uit de lucht. De vliegtuigen maken plaats voor nieuwe Embraer-toestellen. Daarmee valt ook het doek voor de KBX, het regeringsvliegtuig. Kabinet en koning krijgen een nieuwe kist.

De Fokker 70 –met registratie PH-KBX– is een opvallende verschijning. Het sierlijke witte toestel –oranje staart, oranje motoren, oranje striping– vliegt in dienst van het koninkrijk.

Lees verder via Reformatorisch Dagblad.

De KBX is een Fokker 70. Omdat de KLM, dat de piloten voor het regeringsvliegtuig levert, stopt met het vliegen met dat type toestel, zijn er straks geen piloten meer beschikbaar die de KBX kunnen vliegen. Bovendien wordt het onderhoud dan te duur.

Het is nog niet bekend wat voor type het nieuwe vliegtuig gaat worden. Het is ook nog niet duidelijk of koning Willem-Alexander, die de KBX geregeld vloog, zich laat omscholen tot piloot op het toekomstige regeringsvliegtuig. De koning is opgeleid op de Fokker 70. Voor de omschakeling naar een ander type staat minstens anderhalve maand fulltime training en het is de vraag of de koning die tijd beschikbaar heeft.

Ook de voorganger van de KBX was een Fokker. De KBX (dat staat voor ‘Koningin Beatrix’) werd in 1996 voor 75 miljoen gulden (39 miljoen euro) gekocht. In 2009 is het verbouwd. Daarbij ging het onder meer om aanpassingen van het interieur.

Lees verder via RTL Nieuws.

Ondertussen stijgt de armoede in het land verder omhoog, worden de wachtrijen bij de voedselbanken steeds langer, oudjes die dagen dood liggen in een “verzorgingstehuis”, stijgend aantal huisuitzettingen en ga zo maar verder… #prioriteiten

Photo by hartlandmartin

 • 6.2K
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dit vind je misschien ook leuk...

24 reacties

 1. johan schreef:

  Pffffff ga eens studeren.

 2. UH schreef:

  Als de schrijver van dit stukje bagger eerst net zoveel gaat verdienen voor Nederland als onze Koning dan pas mag hij dit soort bagger stukjes gaan schrijven.

  • Canadees schreef:

   Het is puur de waarheid man, de mensen staan in de zeik. Help die dan ook eens. Maar daar doet de koning ook niks aan. Iedereen moet bezuinigen behalve de koning. Dus hij ook. Ga inderdaad eens studeren man.

 3. zizikamikazi schreef:

  De fokker is al vrij oud(en bouwt al heel lang geen vliegtuigen meer), vliegtuigen moeten worden vervangen, ik zie het probleem niet. KLM doet ook vaak na 25 jaar hun vliegtuigen vervangen, vaak zelfs eerder. Jij vind het zeker veilig om in oude roestbakken rond te vliegen.

 4. simon schreef:

  de mensen die dit verhaal belachelijk vinden zijn na alle waarschijnlijkheid mensen die genoeg kapitaal hebben om er voor te zorgen dat hum ouders niet in de pis hoeven te zitten en niet naar de voedselbank hoeven om de maand door te komen en met oogkleppen door het leven gaan om zo niemands ellende te hoeven zien of zich er schuldig over te voelen.

  • zizikamikazi schreef:

   Gast, je weet duidijk niet waar over je het hebt. Mensen in voedsel banken hebben schulden, te veel kinderen. Ik werk in de logistiek, kom rond, is geen hoogbetaalde baan. Al dat gezeik over voedselbanken, gaat toch werken en minder gokken of alcohol drinken. Zooitje opgelost.

   • kelly schreef:

    Wtf wat ben jij voor een mongool! Iedereen kan in de schulden komen. Jij spoort niet helemaal met je gedachten

   • Kai van Rijswijk schreef:

    Lekker kort door de bocht, ook al eens gedacht aan het verliezen van je baan? UWV die 2 maanden te laat uitbetaalt? Je spaarcenten zijn er binnen no-time doorheen, ondertussen moeten de vaste lasten gewoon betaald worden!

    En dan heb je altijd netjes gewerkt en altijd netjes je rekeningen betaalt! En dan staat er een deurwaarder voor de deur, omdat je die ene rekening niet even niet kon betalen door het verlies van je baan, diezelfde deurwaarder rekent zich 95 euro voor dat bezoek, niet betalen binnen 14 dagen krijg je een dwangbevel, kosten hiervan 185 euro. Probeer dat maar eens op te lossen als je door al je spaarcenten heen bent!!

    Zoals ik al zei, lekker kort door de bocht!!

    • ria schouren schreef:

     helemaal met je eens Kai. Als er zo nodig een nieuw vliegtuig moet komen dan koopt hij het toch zelf De koning heeft toch genoeg geld.

     • Cynthia schreef:

      Mijn reactie slaat op zizikamikazi!!

     • Addie Rozemond schreef:

      Ria jij heb gelijk hij kan het best zelf betallen, maar hier is ook het kabinet Mark Rutte schuldig aan hij geeft overal toe stemming voor.
      Wij Nederlandse volk leven in een crises, wij moeten bezuinigen, wat het word ons opgelegd.
      Koning Willem de zo veelte, is net ingehuldigd, wat heeft dit Koningshuis ons al gekost? Miljoenen. Er is hier nooit echt iets tegen gedaan, zolang dit slappen volk alles toe laat zal het erger worden. Aan Mark Rutte hebben wij niets hij liegt over alles.

      Een Koning die gerespecteerd wil worden door dit slappen volk had eigenlijk nee moeten zeggen hij kost ons al veel te veel.

      Het kan zijn dat er weer slappelingen zijn die zeggen nee het kost niet zo veel, dan hoor ik een president kost meer?

      Nee ik ben er voor dat deze monarchie weg gaat uit Nederland.

   • Cynthia schreef:

    Ben jij wel van deze wereld met je debiele gedachten en uitspraken?!

    • Addie Rozemond schreef:

     Hoe zo debiele gedachten en uitspraken? ik ben van deze wereld en ik sta met beide benen op de grond.

     Hier blijk weer dat ik gelijk heb klagen en veder er niets aan doen.

   • marc schreef:

    kijk als je zo reageert heb je het nog te goed,en er zijn genoeg mensen die aan het werk willen en dat jij een baan hebt zegt niks jij kan net zo goed volgende week op straat staan en vervolgens 3 maand op een uitkering moeten wachten en ondertussen lopen de rekeningen gewoon door! sommige mensen moeten gewoon eens een keer goed op hun bek gaan voordat ze zulke uitspraken gaan doen! en als je mensen zonder werk gokkers en alcohol drinkers noemt dan ben je zelf wel heel erg gezonken op de sociale ladder. typisch weer iemand met de welbekende oogkleppen op en voor oordelen ik heb werk dus een ander moet dat ook voor elkaar kunnen krijgen!

  • kelly schreef:

   En zo is het maar net !

   • Kai van Rijswijk schreef:

    Lekker kort door de bocht, ook al eens gedacht aan het verliezen van je baan? UWV die 2 maanden te laat uitbetaalt? Je spaarcenten zijn er binnen no-time doorheen, ondertussen moeten de vaste lasten gewoon betaald worden!

    En dan heb je altijd netjes gewerkt en altijd netjes je rekeningen betaalt! En dan staat er een deurwaarder voor de deur, omdat je die ene rekening niet even niet kon betalen door het verlies van je baan, diezelfde deurwaarder rekent zich 95 euro voor dat bezoek, niet betalen binnen 14 dagen krijg je een dwangbevel, kosten hiervan 185 euro. Probeer dat maar eens op te lossen als je door al je spaarcenten heen bent!!

    Zoals ik al zei, lekker kort door de bocht!!

 5. JDreport schreef:

  Het gaat vooral om de kosten die gemaakt worden voor vluchten waar de burgers weinig aan hebben maar wel bakken met belastinggeld kost.
  Neem het MH-17 verhaal Wimlex vloog af en aan naar Griekenland om telkens even een persco e.d. in Nederland bij te wonen om daarna weer terug te gaan, neem de ministers die steeds vaker het toestel gebruiken voor bijvoorbeeld een demonstratie bij te wonen in een ver land.

  925.nl/archief/2014/07/22/hoe-zit-dat-nou-met-het-regeringstoestel-stukje-feiten-checken-naar-de-clubleden-toe/

  www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3714146/2014/08/06/Ministers-vaker-in-regeringstoestel-dan-Oranjes.dhtml

  www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/03/minbuza_busted.html

  www.quotenet.nl/Nieuws/Beatrix-gebruikt-regeringstoestel-intensief-voor-privevluchten-67682

  En google nu maar zelf even verder via www.google.nl/search?q=kosten+PH-KBX

 6. rein schreef:

  En daar is wel geld voor, wie schreeuwde dat nederlanders solidair moesten wezen. En nu krijgt die klojo van een koning en deze maffia regering een nieuw vliegtuig van onze centen. Stelletje misbaksels.

 7. RK Verkade schreef:

  Ach allemaal komen ze aan de beurt die zo schreeuwen, want per dag komen er 90 werkelozen bij :)

 8. pay schreef:

  Als jullie het allemaal beter weten. LOS HET DAN OP. HOU ANDERS GEWOON JE KAKEN OP ELKAAR.

 9. jeffah schreef:

  De koning van Nederland is 1 van de rijkste mensen van Europa, waarom het koningshuis überhaupt dingen durft aan te nemen die Door de staat word betaald terwijl ze zelf miljoenen per maand verdienen mensen word wakker ze betalen niks ze innen alleen maar..!!!

 10. Jeroentje schreef:

  Pffffff.

  Heeft lekker veel met elkaar te maken.
  Misschien moet niemand meer een nieuwe auto kopen, want je kan beter andere helpen. Niet meer uiteten er zijn zoveel mensen die bij de voetselbank lopen, geen nieuwe kleding, er zijn zoveel mensen die het uit de zak van max halen. Ga zo maar door.
  Flauwekul!!!
  Deze man ( de koning ) harkt miljarden binnen voor onze economie! Laat deze man lekker zijn ding doen en laat al die thuiszitters die niet willen werken de oudjes uit de pis halen!
  Moet de koning op de fiets naar een staatsbezoek in China? Een dj heeft tegenwoordig ook een vliegtuig! Gehuurd of niet. Is dat nodig?
  Begin bij je zelf te kijken! Ga vrijwilligers werk doen. Help de oudere mensen. De opbouw begint bij je zelf!
  Succes met klagen en afgeven op ONS land! Kijk in de rest van de wereld. Jullie maken je druk om een Fu*king vliegtuig terwijl het hier zo fijn wonen is. Klagen over werk, belasting, etc egoïstisch!!

  Fijne zaterdag en denk eraan! De opbouw begint bij je zelf. Ik ga nu oudjes uit de pis halen! ( vrijwillig ) !!!!!!

  • marc schreef:

   het verschil met een vliegtuig van een dj en koning is: een dj betaald er voor en van onze koning betalen wij met zn allen! en top dat je vrijwilligers werk doet hoor maar in plaats van jou vrijwillige baantje,had ook iemand betaald werk kunnen hebben! en het valt zwaar op je dak als
   je overal meer voor moet betalen voor zorg enz en onze regering koopt zo maar een vliegtuig van 40 miljoen.daar kan je veel mensen voor in huren en voorzien van betaald werk,dat helpt ons om de economie weer op te bouwen.mensen met loon geven immers eerder geld uit wat de economie weer ten goede komt!

Geef jouw mening

Close
%d bloggers liken dit: