in , ,

Belachelijke Rusland-sancties kosten de EU inmiddels al meer dan €100 miljard

geralt / Pixabay

De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, heeft de verliezen van de Europese Unie als gevolg van de sancties tegen Rusland berekend: meer dan €100 miljard.

Letterlijk zei Lavrov tegenover de Spaanse krant “El País”: “Er worden verschillende cijfers met betrekking tot de verliezen door de sancties genoemd. Volgens diverse inschattingen gaar het om een bedrag dat de €100 miljard ruimschoots overtreft.”

Het zou belangrijk zijn dat de Europese politici tot dit inzicht zouden geraken, zei Lavrov verder.

Hij herinnerde aan het rapport van de “commissie-Oost” van de Duitse economie uit augustus, dat een oproep tot de vernieuwing van de EU-strategie tegenover Moskou evenals tegenover de ontwikkeling van een omvangrijke economische samenwerking zou bevatten.

Rusland zou bereid zijn om de tegen-sancties tegen de EU op te heffen, aldus Lavrov. Maar de eerste stap zou van Brussel moeten komen.

De sancties, die de EU in het kielzog van de VS als reactie op de vermeende illegale “annexatie” van de Krim in het voorjaar van 2014 had opgelegd, zijn inmiddels vier jaar in werking. De strafmaatregelen werden sindsdien jaarlijks verlengd, met Duitsland voorop.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaling: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter
  1. De hoogste tijd dat de Nos, de media en alle politici correct taalgebruik gaan hanteren. In ongeveer dezelfde periode dat Schotland een referenum hield voor zelfstandig bestuur, was er in de Krim ook een referendum, bij de Oekraïne blijven of weer met Rusland verbonden te zijn (zoals meer dan honderd jaar de situatie was, tot ca. 1953). Het referendum kreeg een heel hoge opkomst met als uitslag ca. 90% voorkeur voor Rusland. Zo is het gegaan. De Krim is op eigen initiatief verbonden met Rusland , en is dus NIET GEANNEXEERD.
    Een zoveelste gevalletje fake nieuws.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Het heeft heel lang geduurd, maar de Nederlandse bevolking zegt eindelijk tot hier en niet verder!

Eerste virtuele nieuwslezer presenteert journaal in China