in , ,

Belachelijke Rusland-sancties kosten de EU inmiddels al meer dan €100 miljard

stupids 1541874326
geralt / Pixabay

De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, heeft de verliezen van de Europese Unie als gevolg van de sancties tegen Rusland berekend: meer dan €100 miljard.

Letterlijk zei Lavrov tegenover de Spaanse krant “El País”: “Er worden verschillende cijfers met betrekking tot de verliezen door de sancties genoemd. Volgens diverse inschattingen gaar het om een bedrag dat de €100 miljard ruimschoots overtreft.”

Het zou belangrijk zijn dat de Europese politici tot dit inzicht zouden geraken, zei Lavrov verder.

Hij herinnerde aan het rapport van de “commissie-Oost” van de Duitse economie uit augustus, dat een oproep tot de vernieuwing van de EU-strategie tegenover Moskou evenals tegenover de ontwikkeling van een omvangrijke economische samenwerking zou bevatten.

Rusland zou bereid zijn om de tegen-sancties tegen de EU op te heffen, aldus Lavrov. Maar de eerste stap zou van Brussel moeten komen.

De sancties, die de EU in het kielzog van de VS als reactie op de vermeende illegale “annexatie” van de Krim in het voorjaar van 2014 had opgelegd, zijn inmiddels vier jaar in werking. De strafmaatregelen werden sindsdien jaarlijks verlengd, met Duitsland voorop.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaling: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
unite 1541851976

Het heeft heel lang geduurd, maar de Nederlandse bevolking zegt eindelijk tot hier en niet verder!

Eerste virtuele nieuwslezer presenteert journaal in China