in

Belangrijkste viroloog van Duitsland waarschuwt voor ‘krachtigere tweede coronagolf die overal tegelijk begint’

De belangrijkste viroloog van Duitsland, Christian Drosten, waarschuwt voor ‘een krachtigere tweede besmettingsgolf, die moeilijker in te dammen is, omdat hij overal tegelijkertijd begint.’ Daarover schrijft onder meer het AD.

De 48-jarige Drosten is de directe adviseur van Angela Merkel.

Duitsland wordt geroemd om de corona-aanpak. Het land kent een van de laagste sterftecijfers van Europa en heeft voldoende ic-capaciteit. Nu het reproductiecijfer onder de 1 is gezakt, beginnen de Duitsers echter te morren.

Maar Drosten vreest een tweede besmettingsgolf, krachtiger en moeilijker in te dammen dan de eerste, omdat de golf overal tegelijkertijd begint.

“We krijgen dan situaties waarbij tankwagens met ontsmettingsmiddel door de straten rijden, omdat dat dan nog de enige maatregelen zijn om, in een wanhopige poging, er nog een schepje bovenop te doen”, aldus Drosten.

Lees verder bij de bron: Wel.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EU: Asielzoekers moeten gemakkelijker naar Europa kunnen, asielaanvragen in het vervolg ook via e-mail en post

Coronavirus van mens op dier in Gemert-Bakel en Laarbeek