in , ,

Belasting op aardgas weer verder omhoog om gebruik te ontmoedigen

gas 1563707171
Pexels / Pixabay

De belasting op aardgas gaat volgend jaar met 3 cent omhoog, terwijl die op elektriciteit vrijwel gelijk blijft. Met de belastingmaatregel wil het kabinet mensen stimuleren om minder gas te gebruiken, omdat dat slecht is voor het klimaat.

Lang niet iedereen zal de effecten voelen in de portemonnee. Alleen huishoudens die veel aardgas gebruiken, bijvoorbeeld omdat ze in een slecht geïsoleerd huis wonen, zullen de gevolgen merken.

Dat komt omdat iedereen in 2021 net als elk jaar ook energiebelasting terug krijgt van het Rijk, komend jaar 31 euro extra.

Daarmee wordt de verhoging van 3 cent per kuub aardgas voor een huishouden met een gemiddeld energieverbruik weer nagenoeg gecompenseerd. De hoeveelheid gas en stroom die mensen gebruiken is voor iedereen anders en hangt voor een belangrijk deel af van het soort huis waar je in woont.

Milieu Centraal heeft een rekentool ontwikkeld, waarmee je op basis van je verbruik kunt checken of je …

Lees verder bij de bron: NOS

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rutte tweede kamer

Het zal weer niet: ‘Koopkrachtplus’ gaat voorbij aan alleenstaande ouder met minimumloon

‘Ziekmakende bacteriën op rauwe groente’