in

Belastingbetaler boos maar begrip bij Kamerleden voor aankoop grond Griekse villa koning

0a38d6e32c53262a6ca52293 640 griekenland1

De directe buren van onze Koning vastgoed zijn Putin en Sean Connery. Van wie is het stukje grond dan gekocht?


PvdA’er Jeroen Recourt toont begrip voor de kosten die de staat heeft gemaakt voor het beveiligen van de vakantievilla van de koning in Griekenland. Recourt stelde in juni vragen aan premier Rutte over het zomerhuis. Vandaag openbaarde RTL Nieuws dat met de beveiliging ruim 450.000 euro is gemoeid.

Recourt laat weten dat ‘uit antwoord op eerdere Kamervragen bleek dat een goede beveiliging noodzakelijk is voor de bescherming van de koning en zijn familie’. Hij gaat ervan uit dat ‘dit’ daar ook onder valt, refererend aan de kosten voor het pachten van een stuk grond rond de Griekse woning. ‘We blijven de zaak kritisch volgen.’

Op het stuk land is een hek gebouwd om kwaadwillende personen buiten de deur te houden. De staat betaalt over een periode van dertig jaar ruim 15.000 euro per jaar om de grond te pachten. Volgens de akte, die in handen is van RTL, is de reële marktwaarde van het land ruim 35.000 euro.

Ook SP’er Ronald van Raak zegt de situatie te begrijpen. Hij noemt een half miljoen ‘ontzettend veel geld’, maar is ook van mening dat ‘veiligheid boven alles gaat’. ‘Ik vertrouw erop dat het oordeel van de premier en de veiligheidsdiensten juist is in deze zaak.’

via VK.

 

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5497400439 9ff49c62a0 ov chip1

Horen,Zien, Zwijden en graaien met de OV (bankpas)-chipkaart bij de NS

via http://www.globalpost.com/

‘Kijkers en verspreiders video James Foley overtreden antiterrorismewetgeving’