in , , ,

Belastingdienst afdeling data-analyse: Gegevens miljoenen belastingbetalers mogelijk op straat

De blijkt de financiële en persoonlijke gegevens van miljoenen belastingbetalers en bedrijven onvoldoende hebben beveiligd in de periode van 2013 tot 2016.

Het onderzoeksprogramma Zembla blijkt te beschikken over vertrouwelijke documenten van de Belastingdienst.

In totaal zouden de gegevens van zo’n 11 miljoen belastingbetalers en 2 miljoen bedrijven mogelijk op straat zijn beland.

Volgens Zembla was het autorisatie-systeem van ‘de Broedkamer’, een data-analyse afdeling van de Belastingdienst, niet op orde.

Uit hun onderzoek komt naar voren dat diefstal niet uit te sluiten is, aangezien de dienst niet kan achterhalen wie precies op welk moment toegang had tot de data. Ook externe belastingadviseurs zouden toegang hebben gehad tot de gegevens.

Volgens Zembla zou de Belastingdienst al in maart 2015 gewaarschuwd zijn voor het .

Bovendien zou de Auditdienst Rijk (ADR) in 2016 in een rapport zelfs concluderen dat er geen beveiligingsmaatregelen in werking zijn getreden.

Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën gaat uitzoeken of er door de Belastingdienst fouten zijn gemaakt met de beveiliging van financiële en persoonlijke gegevens van belastingbetalers. Dat heeft hij donderdag toegezegd.

Alles bij de bronnen; AccontancyVanmorgen & Telegraaf

Lees de rest verder bij de Bron: PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De ‘moslim-stop’ en leegloop bij de overheid: Een rondje nepnieuws verspreid door de hysterische media

“De Rabobank is medeplichtig aan moord en misdaden”