in , , ,

Belastingdienst in jubelstemming: sinds 2000 iets meer dan 1% aan ‘achterstallige’ belasting geïnd

ktphotography / Pixabay

Vanmorgen op BNR een halleluja bericht van de over het innen van ontdoken . Frans van Krieken van de afdeling ‘opsporen belastingen' vertelde dat de belastingdienst sinds het jaar 2000 ‘maar liefst' 4 miljard aan ontdoken belastingen heeft geïnd.

Wat van Krieken er niet bij vertelde is het feit dat jaarlijks rond de 20 miljard euro aan belastingen wordt ontdoken in dit land en dat is al vele jaren zo, maar laat ik tot 2011 dit bedrag op 15 miljard per jaar schatten (het bedrag is uiteraard veel hoger) dan kom je al op 165 miljard euro.

Voor de jaren tot 2019 komt daar dan nog eens 140 miljard bovenop, ofwel in totaal gaat het dan om een bedrag van rond de 300 miljard euro en daar heeft de belastingdienst er 4 van achterhaald…… dat is dan iets meer dan 1%!!!!

Beste bezoeker we zijn er nog niet, want het gaat hier niet alleen om particulieren, maar ook om bedrijven en die Nederlandse bedrijven ontduiken op jaarbasis rond de 30 miljard euro, ook al een bedrag van een paar jaar geleden en intussen waarschijnlijk verder opgelopen. Laat ik ook hier voor de eerste 11 jaar van deze eeuw 7 miljard afhouden, dus 11 maal 23 miljard, dan kom je op een bedrag van 253 miljard euro, waar voor de laatste 7 jaar nog eens 210 miljard euro bij opgeteld moet worden (7 maal 30 miljard euro), het totaal bedrag aan misdadig ontdoken belasting ligt dan op 463 miljard euro.

Ofwel in totaal is er in de tijd van 2000 tot 2019 een bedrag van rond de 760 miljard euro dat misdadig is ontdoken!!! Daarbij vergeleken valt het bedrag van 4 miljard al helemaal in het niet.

Ga maar eens na wat je elk jaar weer met 50 miljard euro extra aan belastinginkomsten kan doen.

Van Krieken werd bevraagd door BNR's lullende lachzak Bas ‘uh uh uh' van Werven, deze vroeg van Krieken uiteraard niet naar de belastingambtenaren die al meer dan 20 jaar roepen dat ze geen onderzoek mogen instellen als ze vrijwel zeker weten dat welgestelden of grote bedrijven belasting ontduiken, daar hier geen tijd voor zou zijn. Terwijl de aangiften voor de gewone burgers uitermate goed worden nagekeken en je het als zo'n wel kan vergeten weg te komen met een frauduleuze aangifte.

Nee, men zet liever een taskforce op om bijvoorbeeld bijstandsfraude te achterhalen, terwijl het daar, vergeleken met het gigantische bedrag van 50 miljard op jaarbasis ontdoken belasting, om een te verwaarlozen bedrag gaat. Daarover gesproken, van Krieken roemde het werk van de belastingdienst die het bedrag van 4 miljard had weten te achterhalen, terwijl het leeuwendeel van deze 4 miljard euro is achterhaald door klokkenluiders die informatie over zwartspaarders enz. aan de autoriteiten geven.

Vandaag bleek ook nog eens dat in Nederland ongelofelijk veel misdaadgeld wordt witgewassen, een ‘lekker landje' ons land.

PS: overigens sta ik op het standpunt dat belastingontwijking even misdadig is als belastingontduiking, het interesseert met niet wat daarover in de wet staat, echter als je het bedrag aan jaarlijkse ontwijking van belastingen bij het voorgaande optelt, kom je al helemaal op een waanzinnig bedrag!! Dit alles terwijl bij de grote onderlaag in ons land financieel het vel over de oren wordt getrokken.

Lees verder bij de bron: De Azijnpisser


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Venezuela: militair avontuur onder voorwendsel van humanitaire hulp

Documentaire ‘eerste Zweden hadden een donkere huidskleur en blauwe ogen’ ​​ontketent gruwel