in ,

Belastingdienst is immuun: Grote groep gedupeerden toeslagenaffaire wil vervolging Belastingdienst voor knevelarij

OpenClipart-Vectors / Pixabay

Een groep van 139 gedupeerden van de kinderopvangtoeslagaffaire wil dat de alsnog vervolgd wordt. Daarover hebben de gedupeerden woensdag bij het gerechtshof in een klacht ingediend.

De fiscus moet worden vervolgd voor knevelarij, misbruik van gezag, beroepsmatige en lasterlijke aanklacht. Dat stelt Vasco Groeneveld, de advocaat van de groep.

Knevelarij wil zeggen dat een ambtenaar in strijd met de regels vordert, ontvangt of niet uitbetaalt omdat dat verschuldigd zou zijn ‘aan enige openbare kas’.

In januari besloot het van vervolging af te zien. Na dat besluit zijn meerdere gedupeerden een klachtprocedure zoals deze begonnen. Het hof kan na beoordeling van de klacht het OM bevelen alsnog tot vervolging over te gaan.

‘Belastingdienst immuun voor strafrechtelijke vervolging’

Na een aangifte van de staatssecretarissen van Financiën tegen de Belastingdienst, vorig jaar mei, deed de Rijksrecherche een uitgebreid oriënterend feitenonderzoek. Het OM concludeerde op basis daarvan dat er geen reden is tot vervolging.

Daarnaast is de Belastingdienst, als onderdeel van de Staat, immuun voor strafrechtelijke vervolging, aldus …..

Lees verder bij de bron: WNL


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Politiek met bevriende media op weg naar dictatuur

Preventieakkoord XL: Meer belasting, minder plezier