in , , ,

Belastingdienst maakt rekenfout van 1,2 miljard euro, moet jij eens proberen

De heeft aan drie ministeries onjuiste informatie verstrekt over verstrekte voorschotten voor huur-, - en kinderopvangtoeslagen. Daardoor klopten de jaarrekeningen van de betreffende departementen niet. In totaal stond 1,2 miljard te weinig aan openstaande voorschotten in de boeken.

Minister Wopke Hoekstra en staatssecretaris Menno Snel van Financiën betreuren de fout, die ook de controleurs van de Auditdienst Rijk (ADR) was ontgaan, en doen er alles aan die zo snel mogelijk te herstellen.

“Er is geen effect op de rechtmatigheid van de uitgaven en er zijn ook geen consequenties voor de ontvangers van toeslagen”, aldus het ministerie.

De ministeries van Binnenlandse Zaken, en Sociale Zaken hadden eind 2018 in totaal 15,8 miljard euro aan voorschotten uitstaan. Het gaat daarbij om toeslagen die al waren uitgekeerd maar nog niet definitief aan de ontvangers waren toegekend.

Door de fout van de fiscus stond slechts een bedrag van 14,6 miljard euro in de boeken.

Lees verder bij de bron: ThePostOnline


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gifgasaanval Douma in elkaar gezet door ‘gematigde rebellen’, kortom een False Flag

Het veilige Europa van de EU: terrorisme in 10 jaar met 725% toegenomen