in , ,

Belastingdienst vernietigt massaal ondernemingen door belasting over 2015 nu al te eisen

Het is zo belachelijk dat het eigenlijk niet voor te stellen is hoe het ooit door een vergadering is gekomen. Het idee om ondernemers belasting te laten betalen over dat ze letterlijk nog niet verdient hebben! Maar in een poging om de te dichten gaat dit kabinet heeeel erg ver. En dus kregen meer dan een half miljoen ondernemers een blauwe envelop met de eis hun volledige belasting over 2015, VOOR februari, alvast over te maken. Niet alleen is dit fysiek natuurlijk gewoon onmogelijk. In realiteit dwingt de belastingdienst ondernemers botweg om hun opgebouwde reserves (als ze die al hebben) over te maken.

Het is alsof ze er doelbewust op uit zijn om de complete ondernemerspool in NL komend jaar moedwillig om zeep te helpen.

Kan er iemand ff naar de NOS met een klappertjesspiestool om hier wat zendtijd voor te vragen?

Lees verder via NUjij.nl.

 

 

Tot ik deze week een mailtje kreeg van lezer Ronny die in hetzelfde schuitje als ik zit. Ronny rekent me voor hoeveel hij dit jaar moet betalen aan de blauwe brigade in Apeldoorn. En dat valt hem zwaar. Ik vraag me af waarom nu juist Ronny en ik de klos zijn. En dus bel ik – tegen beter weten in – naar de burelen van de Belastingdienst.

Ik: “Ik wil graag waarom ik ineens een voorlopige aanslag krijg. Ik krijg het gevoel dat het volstrekte willekeur is wie vooraf moet betalen.”

Belastingman: “Iedere zelfstandige die in 2013 een substantieel bedrag aan belasting heeft betaald, krijgt in 2015 een voorlopige aanslag”

Ik (ongelovig): ‘Echt iedereen die belasting heeft betaald in 2013?”

Belastingman: “Niet iedereen dus. Het moet wel substantieel zijn.”

Ik: Hoeveel is dat, substantieel?

Belastingman: “Dat weet ik niet.”

Mijn man verdiende in 2013 meer dan ik en had dus – volgens de logica van de Belastingman – ook een voorlopige aanslag moeten krijgen. Niet dus. Het verhaal van de Belastingdienst is daarom niet alleen onduidelijk maar ook aantoonbaar onjuist.  Ik vind het vreemd dat Ronnie en ik belasting moeten betalen over geld dat we nog niet eens hebben verdiend. Maar dat het ook nog willekeur is wie dit jaar een dubbele aanslag krijgt, vind ik pas echt kwalijk.

Lees verder via metronieuws.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6 jaren geleden

Voorlopige aanslagen zijn toch niet van de afgelopen tijd? Ik vind het best prettig om iedere maand wat te betalen ipv alles in één keer bij de def. aanslag. Als de Belastingdienst een voorlopige aanslag oplegt en jij bent van mening dat dit te hoog is dan maak je bezwaar. Een goede Belastingconsulent kan je daarbij helpen.

Fred
6 jaren geleden

Nu word er tegenwoordig over slapende Nederlanders gesproken ,die niet door hebben wat er allemaal mis is in Nederland, maar beste Sander, jij ligt in coma.Als je 1 derde van je facturen op een bedrijfsspaarrekening zet , dan vang je rente en je hebt dan meer dan genoeg geld om de belasting te betalen.Leuker kunnen ze het niet maken ,maar wel schofteriger.

Renie
6 jaren geleden

Waneer stopt deze idioterie nou is een keer! Het kan echt niet gekker? Massaal die Belastingdienst in Nederland boycotten! dan maar ff een klerezooi,maar dan worden ze mischien weer ‘n beetje ‘wakker'(?)
Wereldnieuws zou dat worden!

Gerda
6 jaren geleden

Voorlopige aanslagen voor zelfstandigen bestaan al tientallen jaren en zijn helemaal niets nieuws. Als je het niet kunt betalen kun je een wijziging aanvragen. Om nou te zeggen dat de belastingdienst dit net verzonnen heeft en willekeurig mensen hiervoor uitkiest vind ik wel erg getuigen van iets heel hard roepen terwijl je niet je feiten gecheckt hebt. Beetje dom.

Kom ook in ACTIE vóór je privacy en tegen kentekenparkeren

Vliegveld Valkenburg als een Europees testcentrum voor drones?!