in , , ,

Belastingdienst wil zelf bevoegdheid krijgen om nep-zendmasten te gebruiken

De Fiod, de opsporingsdienst van de Nederlandse , wil de bevoegdheid krijgen om zelf nep-zendmasten in te zetten bij onderzoeken aldus blijkt uit een consultatie voor nieuwe maatregel om de bevoegdheid te regelen. Het gaat om een aanpassing van een al bestaande regel. Nu kan de Fiod alleen gebruik maken van zogenoemde imsi-catchers via de Nationale .

De wijziging houdt in dat een officier van justitie geen toestemming hoeft te geven als de Fiod de imsi-catcher inzet, terwijl de Nationale Politie die toestemming wel moet vragen. De inlichtingendiensten AIVD en mogen de imsi-catcher zelfstandig inzetten en de Fiod wil dat nu dus ook.

Minister Henk Kamp van Economische Zaken vermeldt in de toelichting dat het ‘wenselijk’ is dat de Fiod zelf kan werken met imsi-catchers, maar zegt niet dat het noodzakelijk is, iets dat bij veel toelichtingen bij het toevoegen van opsporingsmiddelen wel ter sprake komt. Met de imsi-catchers wil de Fiod mobieltjes van mensen die de opsporingsdienst verdenkt van bijvoorbeeld goederenfraude gerichter kunnen afluisteren. Kamp verwacht niet dat de privacy van Nederlanders in het geding komt.

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws

Stukje software voor Android telefoons mocht je van je privacy houden is hier te downloaden.

Photo by Paul Keller


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Weet wat je post: Vrouw beboet voor FB-foto v/e politieauto op invalidenplek

Maas in de wet: geen ministerssalaris meer voor de top van staatsbedrijf