in , , ,

Belastingdienst zet omstreden camera’s weer aan boven de Nederlandse wegen

Miljoenen foto’s van automobilisten en hun voertuigen, stromen vanaf volgend jaar maandelijks binnen bij de Belastingdienst. Voor 2017 maakte de dienst al gebruik van de omstreden ’s, maar deze werden op verzoek van de Hoge Raad weer weggehaald.

Diep verstopt in de Prinsjesdagstukken staan nu nieuwe plannen om de belastingcamera’s nieuw leven in te blazen.

Dat staat in de Prinsjesdagstukken beschreven onder het in het wetsvoorstel ’Overige Fiscale Maatregelen’. Zo meldt RTL Nieuws.

De camera’s scannen ieder nummerbord dat op de open weg langsrijdt. De Belastingdienst mikt er op het systeem al vanaf 1 januari 2019 werkend te hebben.

De fiscus krijgt dan al die miljoenen foto’s om te bepalen of de motorrijtuigenbelasting goed is betaald.

De Hoge Raad riep de Belastingdienst in 2017 terug, omdat er geen ’wettelijke basis’ was voor het verzamelen en verwerken van de camerabeelden. Deze ’wettelijke basis’ staat nu in het Belastingplan 2019.

Lees ook eens verder bij de bron: Telegraaf.nl

Elke auto op de weg wordt straks heel precies bekeken door de Belastingdienst. Miljoenen foto’s van automobilisten stromen vanaf komend jaar maandelijks bij de dienst binnen, op jacht naar een kleine groep ontduikers van de motorrijtuigenbelasting. Voor 2017 maakte de Belastingdienst al gebruik van de camerabeelden. Maar de Hoge Raad floot de Belastingdienst toen terug.

Er was namelijk geen wettelijke basis voor het verzamelen en verwerken van de camerabeelden. Die wettelijke basis gaat er nu dus wel komen, staat in de Prinsjesdagstukken, in het wetsvoorstel ‘Overige Fiscale Maatregelen’.

Heel precies houdt het plan in dat het kenteken, de locatie, de datum en het tijdstip waarop de foto gemaakt is, door de Belastingdienst mag worden verzameld en verwerkt. Daarvoor kan de Belastingdienst onder andere gebruik gaan maken van de snelwegcamera’s van de in totaal hangen er daarvan in al zo’n 800.

De Belastingdienst mikt er op het systeem al vanaf 1 januari 2019 werkend te hebben. Het nummerbord van elke automobilist op de openbare weg wordt gescand.

Alles bij de bron; RTLZ


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wereld Wordt Wakker
2 jaren geleden

Wat een verschrikkelijk land is Nederland geworden. Ik heb er geen woorden voor.
Mocht U nog twijfelen aan de integriteit van de Nederlandse overheid dan is die twijfel nu wel weggenomen.
Camera’s overal, afvalpassen, betaald parkeren overal, alles registreren behalve vluchtelingen, referenda ter zijde schuiven. Het heeft maar alles met controle over de burgers te maken en de burgers te onderwerpen en klein te houden zodat een wereldregering kan worden ingevoerd zonder dat burgers iets kunnen doen.
Dit is niets minder dan Orwell 1984 waarin hij een fascistische staat beschreef waar de staat alles maar dan ook alles controleerde zodat niemand die corrupte overheid kon aanvallen.
Dat is wat er aan de hand is mensen. Wordt wakker mensen !!

Deltares-rapport: naderend klimaatonheil, toch weer Amersfoort aan zee?

Op naar het EU btw en belastingstelsel? EU-landen lopen samen 150 miljard aan btw mis