Belastingdienst zet omstreden camera’s weer aan boven de Nederlandse wegen

Miljoenen foto’s van automobilisten en hun voertuigen, stromen vanaf volgend jaar maandelijks binnen bij de Belastingdienst. Voor 2017 maakte de dienst al gebruik van de omstreden camera’s, maar deze werden op verzoek van de Hoge Raad weer weggehaald.

Diep verstopt in de Prinsjesdagstukken staan nu nieuwe plannen om de belastingcamera’s nieuw leven in te blazen.

Dat staat in de Prinsjesdagstukken beschreven onder het in het wetsvoorstel ’Overige Fiscale Maatregelen’. Zo meldt RTL Nieuws.

De camera’s scannen ieder nummerbord dat op de open weg langsrijdt. De Belastingdienst mikt er op het systeem al vanaf 1 januari 2019 werkend te hebben.

De fiscus krijgt dan al die miljoenen foto’s om te bepalen of de motorrijtuigenbelasting goed is betaald.

De Hoge Raad riep de Belastingdienst in 2017 terug, omdat er geen ’wettelijke basis’ was voor het verzamelen en verwerken van de camerabeelden. Deze ’wettelijke basis’ staat nu in het Belastingplan 2019.

Lees ook eens verder bij de bron: Telegraaf.nl

Elke auto op de weg wordt straks heel precies bekeken door de Belastingdienst. Miljoenen foto’s van automobilisten stromen vanaf komend jaar maandelijks bij de dienst binnen, op jacht naar een kleine groep ontduikers van de motorrijtuigenbelasting. Voor 2017 maakte de Belastingdienst al gebruik van de camerabeelden. Maar de Hoge Raad floot de Belastingdienst toen terug.

Er was namelijk geen wettelijke basis voor het verzamelen en verwerken van de camerabeelden. Die wettelijke basis gaat er nu dus wel komen, staat in de Prinsjesdagstukken, in het wetsvoorstel ‘Overige Fiscale Maatregelen’.

Heel precies houdt het plan in dat het kenteken, de locatie, de datum en het tijdstip waarop de foto gemaakt is, door de Belastingdienst mag worden verzameld en verwerkt. Daarvoor kan de Belastingdienst onder andere gebruik gaan maken van de snelwegcamera’s van de politie in totaal hangen er daarvan in Nederland al zo’n 800.

De Belastingdienst mikt er op het systeem al vanaf 1 januari 2019 werkend te hebben. Het nummerbord van elke automobilist op de openbare weg wordt gescand.

Alles bij de bron; RTLZ

Hoeveel sterren geef jij aan dit stuk?
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Wil jij bijdragen in de kosten die de website met zich meebrengt?
Steuntje in de rug om mijn missie mogelijk te houden?
Dat kan via
iDeal of via PayPal!

Tikkie € 5Tikkie € 10, Tikkie € 25, Tikkie € 50, Lege Tikkie

Heeft dit stuk toegevoegde waarde? Deel en vertel het verder!!

1 reactie

 1. Wereld Wordt Wakker schreef:

  Wat een verschrikkelijk land is Nederland geworden. Ik heb er geen woorden voor.
  Mocht U nog twijfelen aan de integriteit van de Nederlandse overheid dan is die twijfel nu wel weggenomen.
  Camera’s overal, afvalpassen, betaald parkeren overal, alles registreren behalve vluchtelingen, referenda ter zijde schuiven. Het heeft maar alles met controle over de burgers te maken en de burgers te onderwerpen en klein te houden zodat een wereldregering kan worden ingevoerd zonder dat burgers iets kunnen doen.
  Dit is niets minder dan Orwell 1984 waarin hij een fascistische staat beschreef waar de staat alles maar dan ook alles controleerde zodat niemand die corrupte overheid kon aanvallen.
  Dat is wat er aan de hand is mensen. Wordt wakker mensen !!

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close