in

Belastingexperts zetten grote vraagtekens bij de vergoedingen die Tweede Kamerleden netto ontvangen

Belastingexperts zetten grote vraagtekens bij de vergoedingen die Tweede Kamerleden netto ontvangen, schrijft De Telegraaf.

Die zijn namelijk veel hoger dan gewone werknemers onbelast mogen ontvangen.

Volgens de mag iedere burger jaarlijks 2.400 euro belastingvrij ontvangen, terwijl Kamerleden jaarlijks 7.700 euro belastingvrij kunnen krijgen in de vorm van een vergoeding.

‘Orwelliaans’, zegt Jan-Bertram Rietveld, partner bij belastingadvieskantoor EY.

‘Het wonderlijke is ook dat het in een staat. Dus het is niet een afspraak waar de Belastingdienst nog iets van kan vinden, er is kennelijk over nagedacht op een ministerie en de heeft voorgestemd.’

Kamerleden krijgen al een ov-kaart, daarbovenop kunnen ze voor 4.900 euro aan kilometers met eigen vervoer mogen declareren, zegt Rietveld.

‘We zeggen meestal dat je baas met een ov-kaart al zorgt voor voldoende mogelijkheid om te reizen.’ Daar komt nog een bedrag van zo’n 2.700 euro bovenop voor andere kosten in het kader van hun werk, plús een bedrag voor lunches en diners….

Lees verder bij de bron: BNR Nieuwsradio


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Middelbare scholen prutsen maar wat aan met schoolexamens

Hoe de politie haar buitenwettelijke surveillancenetwerk uitbreidt