in ,

Belastingverhogingen doen fors lagere energiekosten vervagen

Goed nieuws voor gezinnen: de energienota daalt per 1 januari opnieuw. Eneco maakt vrijdag bekend het stroomtarief met circa 15 procent te verlagen en gas met 5 procent. Een gezin met gemiddeld gebruik betaalt in 2016 daardoor 50 op jaarbasis  minder.

Bij het kleinere Delta uit Zeeland zijn huishoudens zelfs 63,22 euro voordeliger uit. Nuon zegt in een reactie zijn tarief eveneens te verlagen, maar komt pas in december met exacte getallen. Essent was niet bereikbaar.

Tegenover het grote voordeel staan fiks hogere belastingen: het kabinet wil de energiebelasting op gas met 5 procent verhogen (per m3) en op stroom met een half procent (per Kilowattuur). De opslag duurzame energie stijgt verder met gemiddeld 17 euro per gezin. Bij elkaar gaat het om een verhoging van 40 euro.

,,Wij schatten dat er onder de streep een klein voordeel resteert“, zegt Toby Ellson van Eneco. Klanten van Delta houden 23,03 euro over. ,,Die hogere belasting is een flinke nuance op deze verlagingen”

Lees verder bij de Bron: AD.nl

Photo by ume-y


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

Mijn schatting onder de streep “tekort” dus rode cijfers. Door al dit gehutsel met belastinggeld wordt het steeds ondoorzichtiger, voor de kamerleden om hun eigen baan niet te verliezen stemmen ze straks “voor”. Eigenbelang eerst!

Dark side of Social media: Werden de aanslagen via Twitter gecoördineerd?

Kabinet terug naar af, u ontvangt geen 5 miljard euro