in

Beleggen voor pensioen, studiepotje of vakantie? U bent de sjaak door nieuwe belasting 

Veel particuliere beleggers delven voor hun , studiepotje of vakantie straks financieel het onderspit vanwege een nieuwe belasting.

Vooral beleggers die risico's mijden in hun portefeuille worden de dupe.

De vermogensrendementsheffing van het , die in 2022 ingaat, is 'dodelijk' voor de doorsnee belegger, stelt Ivar Roeleven van onafhankelijk dienstverlener Deal Consultancy.

Beleggers die zich bij brokers, of adviseurs aanmelden, moeten vaak kiezen met welk risico zij hun willen besteden.

,,De praktijk is dat de meeste beleggers, zeker de doe-het-zelf beleggers, een defensief ingerichte beleggingsportefeuille kiezen”, aldus Roeleven die met AF Advisors onderzoek deed naar kosten.

Die portefeuille kent meestal veel staatsobligaties en beleggingen in aandelen die, inclusief dividend, een laag maar gestaag rendement bij weinig risico bieden.

Roeleven: ,,Dat leek lang veilig. Dergelijke risicomijdende beleggingen leveren na aftrek van kosten niet veel en toch stabiel inkomen op. Door de nieuwe belastingheffing gaan ze netto gemiddeld juist een negatief rendement behalen, ze gaan achteruit, niet vooruit.”

In het kabinetsplan worden alle beleggingen belast tegen een verondersteld rendement van 5,33%, iets dat veel beleggers in obligaties niet halen. De beleggingen met een ….

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Van boeren, burgers en banken: de ontworteling van Nederland

Gaat geld op rantsoen? Consumenten kunnen in 2020 een flink minder lenen, soms nog maar de helft