in , ,

Belgen verzetten zich door steeds meer met contant geld te betalen

Banken.nl, het platform van de bankensector, klaagt dat de Belgen steeds meer met contant geld betalen. Zij gaan hiermee volledig tegen de wensen van de banken en van twee zogenaamde topeconomen in die cash geld willen afschaffen. In 2014 haalden de Belgen 42 miljard euro uit de geldautomaten.

Topeconomen voor het afschaffen van munten en biljetten als betaalmiddel zijn de Duitse econoom Bofinger en Rogoff. Naar deze deskundigen wordt regelmatig verwezen als het onderwerp cash geld aan de orde wordt gesteld. De banken propageren cash geld omdat zij zeggen bang te zijn voor het in de hand werken van zwartwerk en criminaliteit. Daarnaast klagen zij over de kosten van het in stand houden van de geldvoorraad die aanzienlijk zouden zijn. (ik dacht dat de functie van een bank is om geld te bewaren)

Volgens Marchand, een woordvoerder van Febelfin, bedraagt “de kostprijs van het printen, beveiligen, controleren en verdelen van contant geld jaarlijks maar liefst €129,50 per Europeaan.” Volgens haar is het in het voordeel van de banksector als elektronische betalingen een grotere rol gaan spelen in de sector. Wij weten echter dat dit niet de voornaamste reden is dat banken van contant geld af willen, lees.

Het Belgische volk lijkt het niet eens te zijn met de wens voor een cash-loze maatschappij. In totaal is in 2014 €42 miljard opgenomen bij Belgische bankautomaten. Een recordbedrag, blijkt uit de cijfers van Febelfin – het bedrag steeg in vijf jaar tijd met 17%. En niet alleen het bedrag dat is opgenomen, maar naar schatting van de Nationale Bank van België (NBB), is sinds de invoer van de euro in 2002 het totale bedrag aan biljetten in omloop meer dan verdrievoudigd – van €9,7 miljard bij de introductie tot €33,2 miljard in 2014. Dat is ongeveer €3.000 per Belg.

Lees verder via: Belgen verzetten zich door steeds meer met contant geld te betalen


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

Logisch er is geen GELD alleen cijfertjes die van de ene bank naar de andere gaan. We denken dat we “geld” hebben door te sparen? Nu blijkt dat gespaard geld minder waard is geworden. Waarom? Omdat het door de bank niet gebruikt kan worden om mee te sjoemelen. Hebt u het geld wat u “opnam” via een hypotheek om een huis te kopen gezien. Nee want het is er niet. In Nederland zijn ze zo dom, om zich te schikken naar de regelzucht vd banken. De overheid faciliceert dit. Bij de gemeente paspoort aanvragen? Mag niet meer contant enz. Bij de bibliotheek moet 60 cent boete met betaalpas betaald worden
Grote aankopen kunnen niet contant betaald worden want er mag bij de betaalautomaat maar 200 gepind worden! Wil je meer van je “eigen geld” dan € 1200 per week? Dan nederig vragen bij de bank om eenmalig verhogen vd limiet. Met het gevaar dat er een inhalig persoon je afluistert bij de balie, zodat je als een dief van je eigen geld eenmaal buiten bang bent voor een van de medebankbezoekers!
Laten we het voorbeeld van de Belgen maar eens volgen. Alles contant betalen!

a v nimwegen
5 jaren geleden

hoezo zwart geld tegen gaan de grootste fraudeurs zitten aan de top kijk het afgelopen jaar maar eens wat er gelogen en bedrogen is maar als je als arme klootzakje een voormiddag gaat werken in het zwart dan zullen die zelfde leugenaars en dieven wel eens stoppen dat dat niet meer kan

anti euro
5 jaren geleden

hier mag je je paspoort gewoon met geld betalen hoor

via http://nos.nl/artikel/696444-volgend-jaar-iets-meer-koopkracht.html

Politici hebben schijt aan ons pensioen

Zo worden kinderen op school gehersenspoeld met EU propaganda