in , , , , ,

België doet een Cyprusje: 14.000 bankrekeningen geblokkeerd van failliete bank

Het is je misschien ontgaan, dat is wel de bedoeling althans, in is er weer een bank failliet gegaan. En zoals de EU-oplossing tegenwoordig is, dat gaat voor de kosten van de rekeninghouders. Dank je wel !

De Nationale Bank van België heeft de rekeningen van klanten van Optima Bank geblokkeerd en heeft het garantiefonds ingeschakeld. Het gaat om 14.000 rekeningen. Het Garantiefonds voor financiële diensten wordt ingeschakeld. Dat fonds, gespijsd door de banken, voorziet in een terugbetaling binnen de wettelijk voorziene voorwaarden, namelijk tot 100.000 per deposant.

De van België heeft de toegang tot 14.000 rekeningen geblokkeerd. De toegang tot het geld van Belgische rekeninghouders, geblokkeerd om bankschulden mee af te betalen. Dit voorval maakt het nogmaals duidelijk dat de winsten van bankiers voor de bankiers zelf gehouden worden, en jij de verliezen mag dragen.

Bankiers Doen Een Cyprusje

Sinds Cyprus (Dank je wel PvdA, dank je wel Dijsselbloem!) is jouw geld op jouw rekening een investering geworden in een bank, en dus volledig eigendom van de bank. En mocht de bank in financiële problemen komen, dat moet jij – net als overige echte investeerders – maar hopen dat jij jouw geld ooit nog terug ziet.

Bedragen boven 100.000 euro zijn sowieso geconfisqueerd door de bankiers om hun verliezen mee af te dekken, en voorlopig kan je sowieso niet meer bij je eigen geld om een bankrun te voorkomen.

Iets over het afschaffen van contant geld? De Belgische blokkeert nu de toegang tot 14.000 rekeningen. De bankiers regeren de wereld, gesteund door (EU-)politici, en alles op jouw kosten. De bankiers kunnen ondanks de bankenunie nog steeds hun eigen broek niet ophouden. Maar bankiers hoeven zich uiteraard niet te verontschuldigen.

Het is trouwens de taak en bestaansreden voor een centrale bank borg te staan voor zijn banken en toe te zien op de stabiliteit van het geheel. Nu is de NBB kennelijk gefaald in die taken, er is zelfs sprake van mogelijk zelfs strafrechtelijke inbreuken, en gooit ze Optima Bank nu maar op slot en schakelt ze het garantiefonds in – wat rekeninghouders dus geld kost. #Fail!

Maar: Geen zorgen, trouwens, er zullen echt geen bankiers aangepakt worden!

Lees verder via de Bron: Lang Leve Europa!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

DNA-test in job-assessments: Heb jij het juiste DNA voor de job?

MH-17 en MH-370 blijven de gemoederen bezig houden