in , , , ,

België gaat autootje’s mollen met nieuwe brandstof

Vorige maand verscheen er een Koninklijk Besluit in het Belgisch Staatsblad, waarin werd aangekondigd dat tankstations vanaf 1 januari 2017 E10 moeten aanbieden. De heet voluit SP95-E10 en bevat 10% bio-ethanol. Tegen 2020 wil de regering 10% hernieuwbare kunnen aanbieden, en deze maatregel maakt daar onderdeel van uit.

De meeste moderne benzinewagens zijn perfect compatibel met E10, maar dat is niet bij alle auto's het geval. Volgens een schatting zou ongeveer 10% van het huidige wagenpark niet compatibel zijn met E10.
Lees HIER verder.

In het beste geval gaat u gewoon meer verbruiken en ook de prijs stijgt. Maar er kan ook ernstige motorschade optreden. Nog eens een prijs die iedereen letterlijk zal betalen voor meer bio.

Door het verhogen van het bio-ethanol gehalte kunnen bepaalde motoren in de problemen komen. Niet alleen oudere motoren. Ook nieuwe motoren met titanium kleppen kunnen hinder ondervinden van het hogere bio-ethanol percentage.

Bovendien daalt het vermogen. Bij tests met motoren op pure bio-ethanol, moest er 20 procent rijker gereden worden om dezelfde prestaties te krijgen.
Lees HIER verder.

Wat vindt mijn auto? Zie http://www.e10check.nl/
Meer over het fenomeen: http://www.anwb.nl/auto/brandstof/e10

Lees verder via de Bron: #zaplog


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laten we het eens omdraaien: Geen vertrouwen in de politiek!

De Jungle van Calais is symbool voor de EU-politiek