in , ,

België moet waarschijnlijk boerkiniverbod schrappen

Het Interfederaal Gelijkekansencentrum (IGK) is een onderzoek gestart naar het verbod om in Antwerpse zwembaden een boerkini (islamitische zwemkledij voor vrouwen) te dragen. Maar schepen Fons Duchateau (N-VA) wil het boerkiniverbod absoluut handhaven, staat vandaag in de Gazet van Antwerpen. Een boerkini is een badpak met mouwen, lange pijpen en een . Het onderzoek van het IGK kwam er na een klacht van een moslima, die vond dat haar religieuze rechten werden geschonden door het verbod.

Het IGK volgt haar redenering. “Het stadsbestuur zegt dat het boerkiniverbod werd ingevoerd omwille van de hygiëne en de veiligheid. Maar uit verschillende adviezen blijkt dat de boerkini niet onhygiënisch en niet onveilig is”, zegt IGK-directeur Patrick Charlier in de krant.

“De boerkini is vervaardigd uit dezelfde stof als gewone badkledij. De vraag is dus welke grond er is om mensen met een boerkini toegang tot het zwembad te weigeren.” Het IGK heeft nog geen definitief standpunt ingenomen, maar stuurde inmiddels wel een brief aan het stadsbestuur waarin het stelt dat het boerkiniverbod “op gespannen voet staat met de anti-discriminatiewetgeving.”

Lees verder bij de Bron: Wij willen het Weten!

Photo by Marco Raaphorst


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Henk
5 jaren geleden

pffff. lekker belangrijk

josie
5 jaren geleden

Dan wil ik voortaan iedere keer als die zwembad open is naakt kunnen zwemmen, dat moet omdat mijn geloof zegt dat naakt zwemmen om beter kontact te krijgen met de vier elementen (water vuur metaal aarde) belangrijk is. Dus,,, Ja zo kunnen wij wel doorgaan zeg!

Feniks
5 jaren geleden

Josie, dan doe ik mee.
ik wil nl. Mijn overtuigingen ook vrijelijk kunnen beleven.
misschien ook maar meteen het zwembad voor 7 weekdagen reserveren..

Rutte: EU kan dwingen tot opvang vluchtelingen met vervelende instrumenten

Vluchtelingen: “Een geld genererend complot tegen o.a. arbeiders en sociaal zwakkeren”