in ,

België ook knettergek: hardnekkige, corrupte, frauderende gemeenteraadslid mag 2,3 miljoen terugbetalen in 476 jaar

stuarthampton / Pixabay

Claude Despiegeleer (PS), de voormalige schepen in Charleroi die meermaals werd veroordeeld voor , moet 2,3 miljoen verduisterd terugbetalen aan de stad.

Het stadsbestuur van burgemeester Paul Magnette(eveneens PS) heeft daarbij echter een opmerkelijk afbetaalakkoord gesloten.

Despiegeleer mag de som terugbetalen in maandelijkse stukjes van 400 Euro. Dat wil zeggen dat het pas in 476 jaar en 6 maanden afbetaald zou zijn.

Despiegeleer was als politicus een hardnekkige fraudeur. Hij werd verschillende malen betrapt wegens corrupte activiteiten tijdens het uitvoeren van zijn ambt.

Het afbetalingsplan is goedgekeurd door het nieuwe schepencollege van de PS, Ecolo en C+. Alleen, het verschuldigde bedrag zal pas medio 2495 afbetaald zal zijn.

Gezien de man nu al 72 jaar oud is, is het onwaarschijnlijk dat de stad meer dan 100.000 Euro zal zien: Ongeveer 4,4% van het totale bedrag.

Lees verder bij de bron: sceptr.net


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Werkgever houdt premies in, draagt af in Luxemburg: Belastingdienst eist tienduizenden euro’s van personeel, resultaat 2 zelfmoorden

Waar zijn we als samenleving ook alweer mee bezig? 1 op de 6 werkende mensen heeft een burnout