in

België; Politie wil niet meer gefilmd worden en krijgt steun van de Privacycommissie

De wil niet meer gefilmd worden tijdens interventies. Twee Brugse agenten hebben een klacht ­ingediend nadat ze tijdens een banale interventie gefilmd werden en te kijk werden gezet op . Hun korpschef steunt hen en ook politiebazin Catherine De Bolle snapt hun wrevel.

“U mag stoppen met filmen, meneer.” Alleen al op hoorden meer dan 1.000 Belgen een agente tijdens een ­interventie duidelijk maken dat ze verveeld zat toen een man haar en haar collega op een terras filmde.  “Ik zit op een openbare plaats en mag de politie die ik zie, filmen”, klinkt het vanachter de . Waarop de agente: “Als ik wil dat u me niet filmt, dan filmt u me niet.”

Of videobeelden maken van politie nu mag of niet, is onduidelijk. Volgens een omzendbrief van Binnenlandse Zaken mag het wel, terwijl de Privacycommissie zegt dat het volgens de privacywet eventueel strafbaar kan worden gesteld. Volgens hen mag iedereen weigeren om gefilmd te worden, ook agenten.

via PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

NSA heeft eigen crawler om jouw gegevens te ‘Googelen’ en te delen

Komt er een bank speciaal voor ambtenaren met lagere kosten en een aantrekkelijkere rente?