in ,

Beloning voor gouden tip is lokkertje, wordt bijna nooit uitbetaald

Allemaal voor de bühne

sweetlouise / Pixabay

De laatste jaren is het aantal beloningen dat uitlooft na zware misdrijven fors toegenomen. Ook de bedragen worden steeds hoger. Het aantal keren dat het bedrag daadwerkelijk wordt uitgekeerd, is echter heel laag.

Vorig jaar werd zelfs geen enkele keer een beloning uitbetaald, terwijl er toch een totaalbedrag van 1,3 miljoen was gereserveerd voor tips.

„Een bedrag wordt uitgekeerd wanneer een tip leidt tot aanhouding én een oplossing van een strafbaar feit”, laat een woordvoerder van het landelijk parket van het weten. Een veroordeling is niet nodig voor de .

„Het uitloven van een beloning levert meestal publiciteit op en de ervaring leert dat er dan toch altijd weer nieuwe informatie bovenkomt. Een beloning kan mensen over de streep trekken.”

Hoe het kan dat er maar weinig beloningen daadwerkelijk worden uitbetaald, weet de woordvoerder niet precies, daar is geen onderzoek naar gedaan.

Lees verder bij de bron: Metronieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

BAM! Maar liefst 73% van Nederland is VOOR boerkaverbod

Nederlandse voorloper: Zweedse gemeente bijna bankroet door migranten