in , , , ,

Belooft nog wat voor EU, Verenigde Staten: In 1 week tijd zijn 3 staten de facto failliet gegaan

Verontrustend nieuws uit de Verenigde Staten: op een week tijd zijn drie staten de facto failliet gegaan. Als dominostenen lijken de individuele staten van de te bezwijken onder hun enorme schuldenlast. Een voorbode voor de lidstaten van de ?

Eerst was er de staat Maine, in het uiterste noordoosten van de Verenigde Staten. Daar begon op 1 juli de zogenaamde “government shutdown”, nadat de gouverneur en het parlement niet tot een overeenkomst kwamen voor het saneren van de publieke middelen.

Daarna was er Connecticut, ook in het (overwegend democratische, blanke en rijke) noordoosten van de VS. Ook daar raakten de uitvoerende en wetgevende macht het niet eens over noodzakelijke besparingen, dan wel nieuwe inkomsten. Ook daar zijn sindsdien enkele overheidsdiensten gesloten.

Amper een dag later volgden New Jersey en Illinois. Die laatste is de staat van Barack Obama. Illinois is nu de eerste staat in de geschiedenis van de VS, wiens waardepapier de status van junk-bond krijgt.

Illinois heeft opeisbare schulden van 15 miljard dollar op haar balansen staan, en moet zo’n 800 miljoen dollar aan interesten alleen al ophoesten. Dat geld is dus niet voorhanden. Iedereen is misschien wel aan het werk in de VS, de jobs zijn weinig rendabel en brengen dus weinig belastingen in kas.

Bonds van de staat Illinois zijn sinds vandaag officieel toxisch, en investeerders dumpen ze massaal. Concreet betekent dit dat de staat klinisch dood is.

De open oorlog tussen republikeinen en democraten speelt zich dus niet alleen op het federale front af. Op statelijk niveau heeft het diepgaande gevolgen.

Een voorspel voor ?

De schuldenlast van een land als Italië is natuurlijk nog veel groter. Als de rente op de Italiaanse schuld begint te stijgen, is het over en uit.

Dan is het mutually assured destruction voor de hele .

Lees verder via de Bron: Pensioenactivist

Photo by NTLam cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Klaar Wakker
3 jaren geleden

Zoek eens op https://mainerepublicemailalert.com/ en dan in het bijzonder op artikelen van Anna von Reitz. Zij is rechter en weet alles hoe het staatsysteem in de VS er uit ziet. Met name dat de USA een private corporatie is met een CEO. Dus niets republiek. Obama en ook Trump zijn dus CEO van de onderneming USA INC en de FED een groep private banken. Verder is het hele systeem opgezet volgens de “law of the sea” en niet de “law of the land”. Burgers zijn in dat systeem niets meer dan slaven nadat de ouders via het geboortebewijs hebben getekend dat zij niet voor de baby kunnen zorgen. Dat systeem is op ongelooflijk slinkse wijze via Engeland in samenwerking met het Vaticaan in ongelooflijk bedriegelijke constructies opgezet na de burgeroorlog tussen Noord en Zuid. Hoewel de burgers dachten dat zij hadden gewonnen was het een schijnoverwinning want zij zijn door sluwe juristen voor vele decennia in het pak genaaid. In feite hebben de burgers in de VS een duur betaalde serviceorganisatie die zich vorstelijk liet betalen voor eigenlijk niets. Belastingen gingen voor een groot deel naar de City of London () en het Vaticaan. Deze hele crisis is door de schaduwregering zorgvuldig uitgedacht waarbij gedurende een failliesement de burgers zouden worden aangesproken op hun bezittingen. Dat verklaart ook de FEMA kampen, de NSA en dergelijke. Het is niet waarschijnlijk dat de schaduwregering en de banken gaan winnen maar tot op heden zien de burgers nog niets van de ontknoping. Sinds 1990 (msr waarschijnlijk al eerder) is men al bezig het systeem te volledig te corrigeren en inmiddels zou de VS een republiek zijn. Maar ook het financieel systeem moet opnieuw worden opgezet. En dan moet nog worden afgerekend met de malafide organisatie die de VS burgers hebben leeggezogen. Een systeem dat met gemak tot het meest criminele systeem ooit kan worden gerekend wat haar gelijke in de galaxy niet heeft !!!

Voor wie denkt dat de burgers in de EU het dan maar goed hebben: in Europa schijnen wij precies hetzelfde systeem te hebben. Wat dan onmiddellijk duidelijk maakt waarom burgers zoveel belasting betalen en altijd arm blijven. Hoe hard ze ook werken. Met een internationaal BIS systeem (door NL opgezet!!!!) dat volledig onafhankelijk opereert van de politiek. Hoe gek wil je het hebben. En het maakt ook duidelijk waarom er altijd oorlog in de wereld is. En het maakt ook duidelijk waar de EU staat.

Sator
3 jaren geleden

Dat krijg er nu van ‘als je achter die verotte stink Jood aan loopt.
De Heer Milton Friedman – de Zionisctische crimineel.
.
Vriend van Bernie Madoff [J] – de grootste fraudeur ooit

Nik
Antwoord aan  Sator
3 jaren geleden

De spijker op z;n kop

Factchecken is aan onze media niet besteed. Hoe zit het nou echt met die Rothschilds?

Fijne samenleving: Millennials zijn overspannen of hebben een burn-out