in ,

Bepaal jij of doen de grote bedrijven dat voor je?

vraagteken

Een verschijnsel dat we steeds vaker zien is dat grote bedrijven voor ons gaan bepalen wat wel of niet wenselijk is.

En ondanks soms woedende reacties van gebruikers of klanten hebben ze volkomen maling aan wat mensen vinden, want zij bepalen.

In hoeverre zijn mensen nog in controle over hun eigen leven? In hoeverre bevinden zij zich in de klauwen van grote bedrijven, een situatie van waaruit ze schijnbaar niet kunnen ontsnappen?

We hebben eerder deze week duidelijk gemaakt in een artikel dat Facebook zich bezighoudt met het promoten van blanke genocide. Het is walgelijk en toch gaat iedereen, en vooral het “wakkere deel” van de mensen, rustig verder met het gebruik van Facebook.

Eerder hebben we al kunnen zien dat Facebook gewoon Zwarte Piet schrapt en nu zien we hetzelfde gebeuren bij andere grote bedrijven zoals bol.com.

Deze bedrijven zijn zo groot en zo machtig dat ze volkomen lak hebben aan wat mensen denken of voelen. Eerder in de week stond ergens in de gedrukte Telegraaf dat Bol.com zich totaal geen zorgen maakt over mogelijk verlies van omzet, want de mensen kopen toch wel bij hen.

Een interessante enquête in de Telegraaf laat zien dat 83 procent van de ondervraagden niet wil dat Zwarte Piet verdwijnt.

Bedrijven als bol.com en Facebook kunnen dan ook op weinig sympathie rekenen bij de respondenten. 93% vindt hun boycot van Zwarte Piet een slechte beslissing en bij 74% van de deelnemers daalt de waardering voor bedrijven die een dergelijke stap zetten.

„Sinterklaas en Zwarte Piet horen bij elkaar. Het zijn kindervrienden en het is te belachelijk voor woorden dat er überhaupt een discussie over is”, reageert een deelnemer. „Triest dat een kinderfeest de nek omgedraaid wordt door een minderheid. Dit wordt gekoppeld aan ons slavernijverleden, wat er niets mee te maken heeft. Graag zou ik zien dat men niet naar het verleden kijkt, maar naar een betere toekomst”, stelt een ander.

Maar, wat gebeurt er concreet?

Helemaal niets. Van alle ondervraagde deelnemers zal waarschijnlijk niemand zijn of haar Facebookaccount opheffen en slechts een enkeling zal misschien niet langer meer kopen bij Bol.com.

Dus, wie bepaalt dan uiteindelijk hoe een volk zich moet gedragen?

Als Zwarte Piet uit beeld verdwijnt, via de censuur van de NOS, het verbannen door techbedrijven als Facebook en winkels als Bol.com, wie bepaalt dan wat er gebeurt in ons land?

Niet de burger.

Wanneer je dat goed laat inzinken, dan besef je hoe erg wij op dit moment al slaven zijn van de elite. Hoe wij ons aan alle kanten laten manipuleren, hoe wij wat sputteren her en der, maar dat bijna niemand het besluit neemt om te breken met precies die bedrijven die ons tot slaaf maken.

Als je vrij wilt zijn of worden, dan gooi je je televisie bij het grofvuil zodat ze je niet langer via die route dagelijks kunnen programmeren. Je zegt ieder abonnement op mainstream kranten op, zodat ze je met propagandaverhalen ook niet via die kant kunnen programmeren.

Dan ben je al een heel eind op weg. Maak vervolgens een einde aan je Facebookaccount en ervaar hoe prettig het is als je weer gewoon jezelf kunt zijn en niet onder permanente “sociale druk” staat en je leven een stuk prettiger wordt zonder “likes” en “duimpjes omhoog” en meer van dat soort onzin.

Doe dan vervolgens je smartphone ….

Lees verder bij de bron: Niburu.co

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Middellandse Zee

Middellandse Zee was in de Romeinse tijd 2 graden warmer dan nu

430689695 f009963c9e no privacy1

Amerikaanse grenspolitie kan data van apparaten reizigers maar liefst 75 jaar opslaan