in , , ,

Bereidt de WEF met de fictieve cyberaanval-simulatie van 2021 ons voor op een cyberpandemie?

Veel lezers zijn op de hoogte van een simulatie uitgevoerd door het World Economic Forum genaamd Event 201 die voorafging aan  de COVID-pandemie. Gebeurtenis 201 werd griezelig beschreven en leek de pandemie te voorspellen. (Er was ook een pandemische simulatie genaamd Clade X die Covid voorafging.)

Wat sommige lezers misschien niet weten, is dat het World Economic Forum een ​​vergelijkbare simulatie heeft uitgevoerd, Cyber ​​Polygon 2020.  Dit evenement in 2020 voorspelde ook een wereldwijde catastrofe.

Een nieuwe simulatie van cyberaanvallen, Cyber ​​Polygon, zal plaatsvinden in juli 2021.

Het WEF, de Russische Sberbank , en de cyberveiligheid dochteronderneming  BIZONE  in februari aangekondigd dat een nieuwe cyberaanval simulatie zou plaatsvinden op 9 juli 2021. Het evenement zal een simulatie van supply-chain cyberaanval vergelijkbaar met de SolarWinds aanval die zou beoordelen “de cyber veerkracht” van de deelnemers oefenen. 

Uit het artikel geschreven door Whitney Webb en Johnny Vedmore,  ” From Event 201 To Cyber ​​Polygon: The WEF's Simulation Of A Coming Cyber ​​Pandemic “:

De oefening komt enkele maanden nadat het WEF, de ‘internationale organisatie voor publiek-private samenwerking' die de rijkste elite ter wereld tot haar leden telt, formeel haar beweging aankondigde voor een Grote Reset, die de gecoördineerde overgang naar een Vierde Wereldwijde Industriële Revolutie zou inhouden. waarin menselijke arbeiders in toenemende mate irrelevant worden. Deze revolutie, inclusief zijn grootste voorstander, WEF-oprichter Klaus Schwab, heeft eerder een groot probleem voor WEF-leden en lidorganisaties gevormd in termen van wat er zal gebeuren met de massa mensen die werkloos worden achtergelaten door de toenemende automatisering en digitalisering op de werkplek.

Nieuwe economische systemen die digitaal zijn gebaseerd en ofwel een partnerschap aangaan met of worden beheerd door centrale , vormen een belangrijk onderdeel van van het WEF, en dergelijke systemen zouden deel uitmaken van het antwoord op het beheersen van de massa van de recent werklozen. Zoals anderen al  hebben opgemerkt , zouden deze digitale monopolies, en niet alleen financiële diensten, degenen die ze controleren in staat stellen iemands geld en toegang tot diensten ‘uit te schakelen' als die persoon bepaalde wetten, mandaten en voorschriften niet naleeft.

Hoe beschrijven de evenementcoördinatoren Cyber ​​Polygon 2021?

De onlangs bijgewerkte evenementwebsite, Cyber ​​Polygon 2021 , waarschuwt onheilspellend nu de wereld meer met elkaar verbonden is en de wereldwijde digitalisering versnelt: “een enkele kwetsbare schakel is voldoende om het hele systeem plat te leggen, net als het domino-effect. Een veilige benadering van digitale ontwikkeling van vandaag zal de toekomst van de mensheid in de komende decennia bepalen. “

Van de site van het World Economic Forum :

Wat is Cyber ​​Polygon?

Cyber ​​Polygon is een uniek cyberbeveiligingsevenement dat ‘s werelds grootste technische training voor bedrijfsteams combineert met een online conferentie met hoge ambtenaren van internationale organisaties en toonaangevende bedrijven.

Cyber ​​Polygon in 2021

Dit jaar staan ​​de discussies tijdens de live gestreamde conferentie in het teken van veilige ontwikkeling van ecosystemen. Nu de wereldwijde digitalisering verder versnelt en mensen, bedrijven en landen steeds meer met elkaar verbonden raken, is de veiligheid van elk onderdeel van een toeleveringsketen de sleutel tot het waarborgen van de duurzaamheid van het hele systeem.

Tijdens de technische oefening zullen deelnemers hun praktische vaardigheden aanscherpen om een ​​gerichte supply chain-aanval op een bedrijfsecosysteem in realtime te verzachten.

Crisissen lijken gemakkelijk te ontstaan ​​wanneer de machthebbers willen veranderen.

Dit alles sluit naadloos aan bij het universeel basisinkomen . Het zeer populaire ubi, dat met nog meer kracht werd geïntroduceerd na de COVID 19-pandemie, heeft consistente “stimuleringsbetalingen” gepopulariseerd om de crisis te overleven. Het idee van het ubi wordt al een tijdje rondgegooid als een oplossing voor armoede, waarbij bloggers als Daisy Luther het vergeleken met het hedendaagse feodalisme . Met de bouwstenen van het technologische controlenetwerk al aanwezig, vormt het toevoegen van een ubi een relatief sterke basis. 

Het WEF heeft gekozen voor het model van ‘stakeholderkapitalisme'. In naam en theorie lijkt het een inclusief type kapitalisme te zijn. Het zou echter in wezen de publieke en private sector samensmelten, wat, zoals Webb en Vedmore schrijven, ‘een systeem zou creëren dat veel meer lijkt op Mussolini's corporatistische fascistische stijl dan iets anders'. Om op dat punt te komen, moet het huidige systeem echter instorten. De vervangende zal met succes op de markt worden gebracht aan de algemene bevolking als zijnde beter dan haar voorganger.

“Wanneer ‘s werelds machtigste mensen, zoals leden van het WEF,” schrijven Webb en Vedmore, “radicale veranderingen willen aanbrengen, ontstaan ​​er gemakkelijk crises – of het nu gaat om een ​​oorlog, een plaag of een economische ineenstorting – die een” reset “van het systeem, dat vaak gepaard gaat met een enorme opwaartse overdracht van welvaart. “

Is er een mogelijke opwarming van de internationale betrekkingen met Rusland?

Wat ook opmerkelijk is aan de aanstaande simulatie, is de opname van Rusland als leider van zo'n belangrijk wereldwijd evenement.

Als er een echte cyberaanval is die een groot deel van het wereldwijde financiële systeem uitschakelt en ontwricht, wie krijgt dan de schuld? Komt er een einde aan het overmatig gebruikte Russische hackerverhaal?

Het antwoord op die vraag zou wel eens de laatste spijker in de kist kunnen zijn van alles wat op een vrije samenleving lijkt.

Hoe bereiden we ons voor op een echte cyberaanval?

Velen van jullie wachten waarschijnlijk liever niet op een fictieve simulatie om je te vertellen hoe je je hierop kunt voorbereiden. Hier is wat u over hen moet weten en hoe u zich kunt voorbereiden op een cyberaanval . Cyberaanvallen vormen een groeiend risico, zeggen experts, en sommigen suggereren zelfs dat cyberoorlogvoering het slagveld van de toekomst zal zijn .

Het is interessant hoe simulaties, proefritten en schijnaanvallen vaak aan daadwerkelijke gebeurtenissen lijken te voorafgaan.  je dat er een kans is op een grote cyberaanval in onze toekomst? Welke voorbereidingen ga je treffen voor zo'n evenement? Laten we erover praten in de comments.

Lees verder bij de bron: Activist Post


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

WEF waarschuwt voor cyberaanval die leidt tot systemische ineenstorting van het wereldwijde financiële systeem

Covid  Syringe Vaccination Virus  - Gajju_M / Pixabay

COVID-19 vaccins en bijwerkingen: Duitse gezondheidsautoriteit schrapt ernstige gevallen van lijst