in , , ,

Berlijn 2018: ‘Mohammed’ populairste naam voor jongetjes

“Bild” publiceerde gisteren al de krantenkoppen van vandaag: de naam van de profeet en oprichter van de Mohammedanen, , is opgeklommen tot de populairste voornaam in Berlijn.

Of het nu Kevin, Elias of Murat is – hoe onterecht het op velen ook mag overkomen, het geven van de voornaam zegt niet zelden iets over de familie waar men uit komt: , traditie, regio en niet in de laatste plaats familiair ontwikkelingspeil weerspiegelen zich in de voornaam.

Dit geldt vooral voor de populariteit van voornamen. Daarom onderzoekt de “Vereniging voor Duitse taal” (GfdS) elk jaar welke namen de in geboren baby´s krijgen en stelt dan een lijst met de meest populaire voornamen op.

De profeet en oprichter van de Mohammedanen als voorbeeld

“Bild” heeft gisteren al bekendgemaakt wat vandaag in andere media een krantenkop werd: de naam van de profeet en oprichter van de Mohammedanen, Mohammed, is opgeklommen tot de meest populaire voornaam in Berlijn.

“Verrassend: In Berlijn was Mohammed (in alle schrijfvarianten) verleden jaar de populairste voornaam! Gevolgd door Louis (2e plaats) en Emil (3e plaats). Ook in Bremen stond hij erg hoog: Mohammed kwam na Ben en voor Elias op de 2eplaats terecht. Als je kijkt naar de complete lijst met voornamen (dus inclusief alle tweede, derde en andere vervolgnamen) dan kwam Mohammed in Bremen op de 3e plaats terecht.” (bron)

Dan moet er iemand nog eens vertellen dat de islam niet bij Duitsland zou horen… En laten we onszelf troosten, bij het volgende onderzoek wordt Greta dan de populairste voornaam voor meisjes.

Lees verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kinderopvang ingezet voor duw naar vaccinatieverplichting

BIJ1 schreeuwt in Nederland om diversiteit, maar in Afrika moeten blanken dood en weg